Teken de petitie ‘Samen werken aan de ouderenzorg voor morgen’

Nu de verkiezingen achter de rug zijn, kunnen we één ding concluderen: in de verkiezingscampagne heeft de (ouderen)zorg weinig aandacht gekregen. En dat terwijl de ouderenzorg voor diverse uitdagingen staat. Overal werken mensen en organisaties daarom samen om welzijn en zorg zelf te regelen. Vanuit Avoord dragen we hier ons steentje aan bij. Na gesprekken met zorgaanbieders, cliëntenraden, thuiswonende ouderen en mantelzorgers, heeft LOC een petitie opgesteld waar ook Avoord achterstaat. Teken jij hem ook?

Aan het nieuw te vormen kabinet vragen we: geef rust en ruimte. Financieel en in regelgeving. Zodat we de kans hebben samen te focussen op de ouderenzorg van morgen. Omarm onze visie op de toekomst van de ouderenzorg en handel daarnaar. Alleen dan kunnen we toewerken naar een samenleving met waardevolle ouderenzorg.

Wat is die visie?
We zijn ervan overtuigd dat we als samenleving de ouderenzorg anders moeten invullen, maar wel kunnen blijven aansluiten bij de wensen en behoeften van mensen: meedoen aan de samenleving. Bij Avoord blijven we de mens voorop zetten en kijken we naar wat iemand nog wél kan. En vooral: nog wil en belangrijk vindt. Dát zie je terug in onze zorg, bij ouderen thuis en op onze locaties. Initiatieven als Langer Actief Thuis, het zelf ogen druppelen en steunkousen aantrekken (sinds 1 december), maar ook de ontwikkeling van VPT (Volledig Pakket Thuis), een opendeurenbeleid en de inzet van technologie laten zien wat moet, ook kán!

Samen
Van iedereen vraagt de ouderenzorg iets anders. Van burgers tot onderwijsinstellingen en van gemeenten tot woningbouwcorporaties. Van verzekeraars tot cliëntenraden. En natuurlijk mogen we onze eigen rol en verantwoordelijkheid niet vergeten!

Precies dit is waar de petitie over gaat. En alleen samen zorgen we ervoor dat het nieuw te vormen kabinet niet om ons heen kan! Tekent u de petitie ook? Ga dan naar: Kabinet, geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen.

Wilt u zich meer verdiepen in de achtergrond? Bekijk of download dan hier het hele manifest.