Oogdruppelen kunt u makkelijk zelf!

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgt u via de apotheek. Vaak komt er een zorgmedewerker uit de wijkverpleging bij u om uw ogen te druppelen. Dat gaat veranderen per april 2023.  

Oogdruppelen kunt u namelijk heel makkelijk zelf. Dankzij nieuwe hulpmiddelen die heel eenvoudig zijn in gebruik, zoals een oogdruppelbril. Dat scheelt u tijd: u hoeft niet meer te wachten tot een zorgmedewerker langskomt. U kunt uw ogen even druppelen als het u uitkomt. Ook scheelt het de thuiszorgmedewerker tijd: hij of zij kan nu zorg verlenen aan een ander persoon.  

Waarom?
Het aantal mensen dat thuiszorg vraagt, groeit. Maar het aantal zorgmedewerkers neemt af. Daarom kijken alle zorgorganisaties samen hoe ze zorg anders kunnen inrichten. Ziekenhuizen, huisartsen, apothekers, wijkverpleging: alle organisaties in de zorgketen doen mee.  

Wat betekent dit voor u?
Krijgt u oogdruppels voorgeschreven van uw arts? Dan krijgt u bij de apotheek heel duidelijke instructies mee voor het gebruik. Net zoals u gewend bent bij andere medicijnen. Zorgmedewerkers blijven uiteraard de mensen helpen die om (medische) redenen zelf niet hun ogen kunnen druppelen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw apotheek.