Hulpmiddelen

Hulpmiddelen kunnen u helpen om langer zelfstandig te blijven. Ze geven vrijheid, maken het dagelijks leven makkelijker en verkleinen de afhankelijkheid van anderen—ook van ons. 

Hulpmiddelen

Wij willen ouderen helpen zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Daarom zetten we ook bij Avoord hulpmiddelen in en stimuleren we ouderen zelfstandig en actief te zijn, zowel thuis als in onze verpleeghuizen. Zo helpen we mensen om aangenaam, zelfstandig en in vrijheid te wonen en te leven, ook mensen met dementie. Bovendien maken we het werk voor onze zorgmedewerkers zo makkelijker en minder belastend. 

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hulpmiddelen om fijn en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. 

Voorbeelden van innovaties

Zo kan het ook

Hulpmiddelen en technologie vinden hun plek in de ouderenzorg. Door slimme innovaties of hulpmiddelen in te zetten, helpen we u regie over uw eigen leven te behouden. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn medicijndispensers, valdetectie en de Bbrain voor beeldschermcontact. 

Automatische medicijndispenser

De juiste medicatie op het juiste moment

Automatische medicijndispenser

“De medicijndispenser gebruik ik nu een jaar en ik vind het erg handig moet ik zeggen. Drie keer per dag neem ik mijn medicijnen in en dat moet op verschillende tijdstippen. Voordat ik de medicijndispenser gebruikte, vond ik het lastig om de tijden in de gaten te houden. Met behulp van de medicijndispenser hoef ik daar niet meer naar om te kijken", vertelt dhr. Frijters die gebruik maakt van de elektrische medicijndoos. 

Beeldschermcontact

Een nieuwe manier van contact

Beeldschermcontact

Beeldschermcontact brengt dagelijkse structuur én verbinding. Een zorgverlener of mantelzorger kan op afstand even inchecken: "Heeft u lekker geslapen?" of "Staat alles klaar voor uw dag?". Dit zorgt ervoor dat u met vertrouwen uw dag kunt beginnen, omdat u weet dat er iemand met u meekijkt. En waar de zorg eerst fysiek moest langskomen voor zaken als insuline checken, kunt u dit dankzij beeldschermcontact nu prima zelf met ondersteuning op afstand. 

“Het beeldschermcontact geeft me net dat steuntje in de rug. Ik kan mijn dag beginnen zoals ik dat wil, maar het is fijn om even dat contact te hebben. Het maakt me zelfverzekerd.” – Mevrouw De Vries, cliënt bij Avoord.

Hulpmiddelen bij steunkousen

Hulpmiddelen bij steunkousen

Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen die u helpen bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glijzakken om de weerstand te verlagen, zoals de Easy-slide en Slip Perfect. U kunt ook denken aan armverlengende hulpmiddelen zodat u beter bij de steunkousen kunt, zoals de Steve, Handylegs, Handyfix en Dressbuddy. Daarnaast bestaan er nog elektrische hulpmiddelen, zoals de Helpsoq en de Ort.O.Mate. 

Voor mantelzorgers die hun naaste graag willen helpen bij het aan- en uittrekken van de steunkousen zijn er ook handige hulpmiddelen, zoals de Doff n donner.

Valdetectie

Veilig zelfstandig

Valdetectie

Veel cliënten willen graag zelfstandig blijven, zelfs in situaties die hen wat onzeker maken, zoals bij het douchen. De angst om te vallen speelt hier vaak een grote rol. Innovaties zoals valdetectie helpen deze angst weg te nemen. Door een gekoppeld systeem met een zorgcentrale kunnen cliënten veilig zelfstandig blijven, wetende dat er hulp beschikbaar is wanneer dat nodig is. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en geeft ze meer vrijheid.

“Douchen was altijd spannend omdat ik bang was te vallen. Nu weet ik dat er direct iemand gewaarschuwd wordt als ik val. Dat geeft me een gevoel van veiligheid, zonder dat ik iemand fysiek bij me nodig heb.” – Meneer Verweij, cliënt thuiszorg Avoord AanHuis.

Hulpmiddelen bij aankleden en wassen

Hulpmiddelen bij aankleden en wassen

Heeft u moeite met bukken, niet meer zoveel kracht in uw handen of last van heup-, rug-, dij- of schouderklachten? Dan kunnen aankleden en wassen best een opgave zijn. Gelukkig bestaan er veel hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld voor het aantrekken van uw broek of sokken. Of voor het wassen van plekken waar u lastig bijkomt, zoals uw rug of voeten.

 

 

Kennisnetwerk

We doen het niet alleen

Avoord investeert in onderzoek en innovatie binnen de ouderenzorg. Samen met enthousiaste, nieuwsgierige medewerkers, cliënten en mantelzorgers worden onderzoeksprojecten opgezet. Dit onderzoek leidt tot innovatie en verbetering van onze zorgverlening. Ook participeert Avoord in verschillende netwerken om kennis te delen en te leren van collega-organisaties: