Mail ons Bel ons

Wie is Avoord?

Avoord biedt een breed palet aan zorg

Stel dat u, of iemand in uw omgeving, vroeg of laat hulp of zorg nodig heeft? Neem dan contact op met Avoord. Avoord biedt een breed palet aan zorg; in de wijk en op onze locaties in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert.

Bent u op zoek naar (medische specialistische) thuiszorg, logeren, welzijn, wonen, dagopvang, palliatieve zorg thuis of in ons highcare hospice? Avoord is thuis in moderne ouderenzorg en levert die zorg waar u dat wenst. In de verzorging en begeleiding van mensen met dementie en mensen die palliatieve zorg behoeven, lopen we voorop. Avoord zoekt continu naar nieuwe zorg- en behandelmethoden.
 

Regie over uw eigen leven

Regie behouden over uw eigen leven is ons uitgangspunt. Zelf uw keuzes blijven maken en bepalen hoe uw dag eruitziet. Met datgene wat belangrijk is voor u. Daarom vragen wij u: ‘Wat vindt ú belangrijk?’.

Wat vind jij belangrijk?
076 - 532 50 00

Onze missie

Wij werken aan maximaal behoud van zelfrespect bij onze cliënten. Dat is onze missie. Dit doen we door te handelen naar onze drie kernwaarden: zelfregie, respect en samen leven. Deze waarden hebben betekenis voor onze cliënten, medewerkers en de organisatie.

Naam en logo

De naam ‘Avoord’ symboliseert een veilige overgang van zelfstandig wonen, naar wonen met zorg in een veilige omgeving. De naam is samengesteld uit het woord ‘voorde’ en de naam van het riviertje de Aa. 'Voorde' betekent ‘een veilige doorwaadbare plaats in een rivierbedding’. Zo maken wij ook in onze naam duidelijk dat Avoord met u meegroeit in de veranderende behoefte aan ondersteuning die u heeft. 

Feiten en cijfers

Elke dag staan meer dan 1000 medewerkers van Avoord voor 1000 cliënten klaar. Ruim 700 gedreven vrijwilligers zetten zich in voor onze cliënten op onze locaties en in de wijk.

Kwaliteit

Cliënten van Avoord ontvangen graag goede kwaliteit van zorg en medewerkers van Avoord leveren graag goede kwaliteit. Kwaliteit is voor ons een vanzelfsprekendheid. Wij verdiepen ons in de wensen, verwachtingen en behoeften van onze cliënten om zo hoge kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Historie

De geschiedenis van Avoord begint in september 2001 met de lancering van de naam Avoord. Onze oorspronkelijke geschiedenis kent een aantal verschillende startpunten: het St. Elisabethshuis in Etten-Leur, Huize Elisabeth in Zundert, Rijserf in Rijsbergen en Stichting San Francesco in Etten-Leur.  Het St. Elisabethshuis in Etten-Leur werd in 1886 als ziekenhuis en gasthuis opgericht en was oorspronkelijk gevestigd aan het Oderkerkpark in Etten-Leur. In 1889 werd in Zundert Huize Elisabeth geopend. Die locatie werd later onderdeel van Avoord als locatie De Willaert. Rijserf werd in 2003 onderdeel van Avoord en voor stichting San Francesco, het voormalige klooster verpleeg- en verzorgingshuis, was dat in 2005.

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag of een opmerking?
Wij helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op.