Geriatrische screening

Voor een goede diagnose bij cognitieve problemen

Geriatrische screening

Advies op maat

Naarmate u ouder wordt neemt de kans op dementie toe. Vergeetachtigheid, het niet op woorden of namen kunnen komen, verminderde concentratie en moeite met het uitvoeren van alledaagse handelingen zijn voorbeelden van klachten die kunnen passen bij dementie. Ook veranderingen in gedrag, gevoelens of persoonlijkheid kunnen voortekenen zijn van ontwikkelende dementie. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Soms kunnen eenzaamheid, stemmingsproblemen of lichamelijke aandoeningen de boosdoener zijn. In andere gevallen is er sprake van normale veroudering. Specialisten binnen Avoord helpen u graag met het stellen van de juiste diagnose én geven advies op maat.

Voor passend advies bij uw klacht

Geriatrische screening

Avoord beschikt over een deskundig team van specialisten ouderengeneeskunde, psychologen en casemanagers die gespecialiseerd zijn in cognitieve problematiek bij ouderen. Door middel van een multidisciplinair onderzoek stellen zij een diagnose en komen met een passend advies op maat.

Herkent u deze klachten of maakt u zich zorgen over uw cognitie?
Neem dan contact op met uw huisarts, zij kunnen u doorverwijzen naar het geriatrisch screeningscentrum. Een geriatrische screening bij Avoord wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt wel eigen risico voor een geriatrische screening. 

Wilt u meer informatie over de inhoud van een geriatrische screening? 
Neem dan gerust contact op met het medisch secretariaat via 076-532 58 58 of 
medisch.secretariaat@avoord.nl.