Diëtetiek

Gezond eten, gezond leven

Diëtetiek

Minder klachten door een
verantwoord eetpatroon

Een verantwoord eetpatroon draagt bij aan uw gezondheid. De diëtiste van Avoord geeft u graag advies over uw eetpatroon maar helpt ook mensen met voedingsgerelateerde problemen. Eventuele klachten kunnen hierdoor verminderen of zelfs worden voorkomen.

Voor wie

Inschakelen diëtist

Voor wie

De diëtist kan u helpen wanneer er sprake is van:

  • Ongewenste gewichtsveranderingen door bijvoorbeeld kauw-/slikproblemen, kanker, Parkinson of Alzheimer
  • Afwijkende bloedglucosewaarden bij diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten
  • COPD
  • Maag-darmproblemen zoals obstipatie (moeilijke stoelgang), chronische diarree, lactose-intolerantie (overgevoeligheid voor melksuiker) en coeliakie (overgevoeligheid voor gluten)
  • (Dreigende) decubitus
  • Overige voedingsvragen, zoals vegetarisch eten of allergieën.
Werkwijze

Van diagnose naar advies

Werkwijze

De diëtist kan u advies geven om uw eetpatroon aan te passen. Of u helpen om toch lekker en gezond te blijven eten. Er wordt gekeken welke problemen u ervaart en wat u wil bereiken. Vervolgens maakt de diëtist samen met u een plan van aanpak. 

Kwaliteit van zorg

Niet iedereen mag zich zomaar logopedist, ergotherapeut, diëtist of één van de andere beschermde paramedische beroepstitels noemen. Daarvoor moet je de juiste opleiding hebben gevolgd. En om te laten zien dat een paramedicus je écht de beste zorg kan geven, heeft hij of zij zich ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Onze paramedici staan dan ook ingeschreven in het kwaliteitsregister; ook zijn zij aangesloten bij ParkinsonNet. Wat dit kwaliteitsregister precies inhoudt, wordt uitgelegd in dit filmpje.