Avoord verandert mee: op weg naar toekomstbestendige zorg

Er komen steeds meer ouderen, terwijl het aantal zorgmedewerkers niet meegroeit. Sterker nog, bijna 40% van onze zorgmedewerkers gaat binnen 10 jaar met pensioen. Bovendien mogen we sinds januari geen zzp’ers meer inzetten in de zorg. Dit doen we nu nog minimaal, maar we willen hier in het voorjaar volledig mee stoppen. Dit is een noodzakelijke stap om te voldoen aan de wet.

Tegelijkertijd zien we dat ouderenzorg niet alleen draait om medische zorg, maar ook om zelfstandigheid en sociale betrokkenheid. We weten dat actief blijven helpt om achteruitgang te vertragen, eenzaamheid te verminderen en bijdraagt aan een waardevolle oude dag. Daarom stimuleren we dat cliënten, samen met hun netwerk, blijven doen wat voor hen belangrijk is, op de manier die zij gewend zijn.

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Een andere teamsamenstelling – We werken steeds meer met helpenden+, zorgondersteuners en gastvrouwen/-heren. Hierdoor verdelen we de werkzaamheden beter en kan iedereen bijdragen vanuit de eigen deskundigheid.
  • Samenwerking met cliënten en naasten – We sluiten zo goed mogelijk aan bij het dagelijks leven van bewoners en de rol die familie en naasten hierin spelen. Zo richten zorgprofessionals zich op de zorg die écht nodig is.
  • Innovatie en technologie – We zetten hulpmiddelen en technologie in waar dit de zorg ontlast en de zelfstandigheid vergroot.

Zo zetten we samen stappen naar toekomstbestendige zorg, waarin we zoveel mogelijk ouderen de juiste zorg kunnen blijven bieden.