Ik voel me weer veilig, verzorgd en deel van een groep. Ik ben weer om mensen gaan geven.Een bewoner van een woongroep
Cliënttevredenheid
Er wordt dagelijks veel zorg verleend, echter worden cliënttevredenheidsonderzoeken vaak maar jaarlijks of zelfs tweejaarlijks uitgevoerd. Hierdoor worden vele waardevolle cliëntervaringen misgelopen.
Wekelijks feedback ontvangen
Om waardevolle cliëntervaringen niet mis te lopen, verzamelen we binnen Avoord op wekelijkse basis feedback. We doen dit om inzicht te verkrijgen in cliëntwensen en behoeften, een nog hogere bewustwording te realiseren bij medewerkers en om te weten of onze geleverde dienstverlening goed is. Dit alles om een vraaggerichte verbetering van de zorgverlening te kunnen realiseren.
Lees meer over deze methode: "Avoord zet met CareRate cliëntenfeedback om in concrete verbeteracties".
Werkwijze
We werken binnen Avoord met vragenlijsten die gebaseerd zijn op onze visie, missie en kernwaarden en aansluiten bij verschillende kwaliteitskaders en doelgroepen cliënten. Er worden nooit meer dan 7 tot 8 vragen gesteld. Deze vragen worden vaak via persoonlijk contact door het betreffende team aan de cliënt of bewoner gesteld en meteen digitaal verwerkt. Ook kan het zijn dat de familie een verzoek via de mail krijgt om een vragenlijst in te vullen. Hierin staat dan een link, zodat de vragenlijst digitaal ingevuld kan worden. De ingevulde gegevens zijn voor ieder team direct zichtbaar in een eigen dashboard. Op basis van de feedback kan het team complimenten delen, maar ook verbetersuggesties aanmaken. Onze cliënten en bewoners worden middels een ‘infographic’ ieder kwartaal op de hoogte gebracht van de organisatiebrede uitkomsten.
Resultaten
Resultaten Cliënttevredenheid juli - september 2021
Resultaten Cliënttevredenheid april - juni 2021
Complimenten
Een vraag die in bijna alle vragenlijsten terugkomt is: ‘Wat is uw meest positieve, mooie, fijne of bijzondere ervaring met uw team?’