Cliënt Rijserf

Dan kan ik de hele dag pronken

Op de locaties Kloostergaard, Het Anbarg, Franciscushof, Contrefort, De Willaert en Rijserf staat één keer per jaar de Wensboom voor 8 weken lang. In deze boom kunnen cliënten wensen hangen. De Vrienden van Avoord kiezen een aantal wensen uit en laten deze in vervulling gaan. Een tijdje geleden kwam de wens van mevrouw Kennis uit.

Mevrouw Kennis: “Ik wilde zo graag eens naar de kapsalon voor een knipbeurt en om mijn haar op te laten steken.” De verzorgende die haar haren weleens opsteekt, had mevrouw getipt over de Wensboom. “Deze wens heb ik in de Wensboom gehangen en mijn wens werd uitgekozen!”, aldus mevrouw Kennis.

De verzorgende had een afspraak gemaakt bij een kapsalon in Rijsbergen. Mevrouw Kennis vond het belangrijk dat de afspraak in de ochtend zou zijn: “Dan kan ik de hele dag pronken”. De dag van de afspraak brak aan en de verzorgende en mevrouw Kennis werden opgehaald door de Avoordbus.

Een dag om nooit te vergeten
De kapster luisterde goed naar de wensen van mevrouw en er ging een klein puntje van haar mooie lange haren af. Haar haar werd geföhnd en prachtig opgestoken. Nog even snel langs de drogist om een speld te kopen die de kapster nog in mevrouw Kennis haar haren steekt. “Nu is het echt af,” vertelt mevrouw Kennis met een lach van oor tot oor.

De Avoordbus stond klaar om hen weer thuis te brengen. Wat mevrouw niet wist, was dat de verzorgende nog een verrassing had: op de terugweg langs haar ouderlijk huis rijden. Mevrouw Kennis liet een traantje van vreugde toen ze de verrassing hoorde. Je kunt wel spreken van een klein gebaar met een groots resultaat.

Er werd nog geluncht en iedereen kwam naar mevrouw Kennis haar kapsel kijken. Ze straalde. Iets wat zo simpel lijkt, is voor een bewoner groots.

Ook een wens?
Heeft u ook een wens voor in de Wensboom? Hang uw wens in de Wensboom op Kloostergaard, Het Anbarg, Franciscushof, Contrefort, De Willaert of Rijserf. Als de wensboom op één van de locaties staat, worden de bewoners geïnformeerd door middel van een brief.