vrijwilliger

Wanneer ik thuiskom na een middag vrijwilligerswerk bij een mevrouw thuis ben ik vrolijk en vertel ik hoe gezellig we het hebben gehad

Lorenza is individuele vrijwilliger

“Als individuele vrijwilliger ga ik iedere vrijdagmiddag bij een mevrouw langs. Dan gaan we samen wandelen of een boodschapje doen. Wanneer het regent blijven we binnen. Zo hebben we afgelopen vrijdag samen een spelletje gespeeld. Het is mooi om te zien hoe mevrouw opleeft van kleine dingen. We speelden bijvoorbeeld een spelletje over spreekwoorden en mevrouw beeldde alle spreekwoorden uit. We loeiden als een koe en blaften als een hond. Wat hebben we gelachen.

Ik ben pas sinds maart actief als vrijwilliger, via ‘Etten-Leur voor elkaar’. Het was voor mij allemaal nieuw, dus best spannend. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken en wat wordt er van mij verwacht. Ik ben daarbij goed ondersteund door middel van een gesprek maar ook door een e-learning. Op een interactieve manier heb ik Avoord beter leren kennen. Niet te langdradig, maar het gaf mij wel genoeg informatie om aan de slag te kunnen gaan.

Ik ben blij dat ik gestart ben als vrijwilliger. Ik heb een goede klik met mevrouw. Wanneer ik aan het einde van de middag wegga bij mevrouw en ik zeg dat ik er volgende week weer ben, gooit ze haar handen in de lucht van blijdschap. Ik kijk dan alweer uit naar volgende week. Mijn oproep voor iedereen die twijfels heeft om te starten als vrijwilliger: probeer het op z'n minst! Het is een kleine moeite voor ons, maar je doet er een ander zichtbaar plezier mee en dat is wat het zo mooi maakt.”