Cliënt Avoord AanHuis (thuiszorg)

Ik druk op de knop en het zakje met de medicijnen van dat tijdstip rolt eruit.

Bij Avoord maken we steeds meer gebruik van innovatieve hulpmiddelen zoals de Medido; een elektrische medicijndoos. Dhr. Frijters maakt gebruik van de Medido. Samen met Natasja Jongenelen, wijkverpleegkundige bij Avoord AanHuis, vertelt dhr. Frijters er graag meer over.

Dhr. Frijters: “De Medido gebruik ik nu een jaar en ik vind het erg handig moet ik zeggen. Drie keer per dag neem ik mijn medicijnen in en dat moet op verschillende tijdstippen. Voordat ik de Medido gebruikte, vond ik het lastig om de tijden in de gaten te houden. Met behulp van de Medido hoef ik daar niet meer naar om te kijken.”

Altijd op tijd mijn medicijnen
“Als het tijd is om een medicijn in te nemen, dan klinkt er een belletje van de Medido. Ik druk op de knop en het zakje met de medicijnen van dat tijdstip rolt eruit. Af en toe geeft de medicijndoos een melding dat de rol met medicijnen niet goed zit. Dan doe ik de rol weer goed en is alles opgelost. De zorgmedewerkers krijgen ook een melding van de Medido en komen langs als het nodig is om te helpen, maar ik kan het allemaal zelf en dat vind ik prettig.”

“Op zaterdag ga ik meestal bij mijn dochter eten en ben ik niet op tijd thuis om mijn avondmedicijnen te nemen. Dat is geen probleem, want dan haal ik mijn medicijnen voordat ik wegga uit de medicijndoos. Ik neem ze netjes op het juiste tijdstip bij mijn dochter en ben dan niet genoodzaakt om naar huis te gaan”, vertelt dhr. Frijters.

Meer tijd voor noodzakelijke zorg
Natasja: “Dat zijn natuurlijk grote voordelen voor de cliënt, maar ook zeker voor de zorgmedewerkers. Normaal gesproken geeft de zorgmedewerker de medicijnen aan de cliënt. Dit is in sommige gevallen wel 6 keer op een dag. De Medido is een mooie oplossing voor medicijnen die een cliënt zelf kan innemen. Voor de medicijnen die een cliënt niet zelf kan innemen, zoals bloedverdunners, komen we wel langs. Ook komen we nog langs bij cliënten die overmatig medicijnen innemen of het zelf niet meer kunnen.”

“We hebben goed zicht op de cliënten wat betreft de medicatie-inname. Haalt de cliënt de medicijnen niet op de juiste tijd uit de Medimo, dan krijgen we na een bepaalde tijd een melding. We gaan dan kijken wat er aan de hand is. Als dit te vaak gebeurt, kijken we of het verstandig is dat we de Medido weghalen en weer langskomen om te helpen om de medicatie in te nemen.”

Bent u benieuwd naar welke innovaties we nog meer gebruiken bij Avoord? Neem dan een kijkje op onze innovatiepagina.