Elke dag praten over én werken aan de zorg

Vandaag is de Dag van de Zorg van Morgen. Een topinitiatief, want praten over ouder worden is heel belangrijk. Niet alleen op de Dag van de Zorg voor Morgen. Bij Avoord gaan we elke dag in gesprek met collega’s, vrijwilligers, cliënten en naasten over hoe we hier samen invulling aan kunnen geven. En we praten niet alleen, we wérken ook aan de zorg van vandaag en (over)morgen. Hoe dan?

Op alle locaties van Avoord organiseren we met regelmaat samenzorg-avonden. Met cliënten en hun familieleden, de cliëntenraad en diverse collega’s praten we over de uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van zelfzorg en samenzorg. Ook voor cliënten op de wachtlijst hebben we laatst zo’n avond georganiseerd. Mantelzorgers vertelden hun verhaal, de constante strijd van wel of geen opname, wanneer gaat het écht niet meer thuis, en hoe blijf je als mantelzorger overeind. Dat we als organisatie naar onze mantelzorgers luisteren en de moeilijkheden samen bespreken levert zoveel wederzijds begrip op.

Ook met medewerkers besteden we aandacht aan de zorg van morgen, onder meer door elke maand een ander thema uit te lichten. Samen zorgen, slimmer zorgen, zorgen voor jezelf – we gaan het gesprek aan met kletspotten en talkshows, maar ook ‘gewoon’ in een weekstart of dagstart. Maar ook met inspiratiesessies, waar we in workshops aan de slag gaan met bijvoorbeeld omgaan met dementie, digitale vaardigheden en positieve gesprekstechnieken. Zo gaan we voor fijn leven, fijn zorgen en fijn werken.

Met wie praat jij over ouder worden? En waar loop jij hierbij tegenaan? Laat het ons weten! En ga vooral het gesprek aan met jouw dierbaren, vandaag of natuurlijk een andere dag.