Avoord plaatst Geef & Neem kasten voor medewerkers en vrijwilligers met geldzorgen

“Neem mee wat je nodig hebt en geef wat je over hebt.” Dat is het doel van de Geef & Neem kasten die begin december op alle locaties van Avoord zullen staan. Saskia van Opijnen, bestuurder van Avoord licht toe: “We merken dat sommige medewerkers en vrijwilligers de eindjes aan elkaar moeten knopen vanwege alle prijsstijgingen. Als werkgever willen wij een helpende hand bieden, onder andere met de Geef & Neem kasten.”

De Geef & Neem kasten zijn er voor de medewerkers en vrijwilligers van Avoord die het financieel moeilijk hebben. Zij mogen uit de kast pakken wat ze nodig hebben. “Wij vullen de kasten regelmatig bij met huishoudelijke artikelen. Denk bijvoorbeeld aan tandpasta, toiletpapier en maandverband,” vertelt Van Opijnen. “We vragen medewerkers en vrijwilligers die iets over hebben om dit ook in de kasten te plaatsen. Zo helpen we elkaar een handje.”

Van Opijnen: “De Geef & Neem kasten geven hopelijk wat verlichting voor diegenen die het zwaar hebben. En er zijn veel meer mogelijkheden die een verschil kunnen maken. Onze leidinggevenden en onze personeelsafdeling kunnen onze medewerkers met geldzorgen informatie, tips én een luisterend oor bieden. Ook hebben we een e-mailadres in het leven geroepen waarop medewerkers vragen kunnen stellen.”

Voelen medewerkers zich niet prettig bij persoonlijk contact? Dan kunnen ze volgens Van Opijnen ook terecht op het intranet van Avoord. “Daar hebben we een plekje gecreëerd met mogelijkheden binnen én buiten Avoord. Op deze manier hopen we voor al onze medewerkers en vrijwilligers met geldzorgen iets te kunnen betekenen.”