Anders werken in de zorg, nu een landelijke stichting

Hoe bieden we in de toekomst goede zorg aan een groeiend aantal kwetsbare ouderen, terwijl het aantal mensen dat in de zorg werkt niet meegroeit of zelfs afneemt? Eén van de antwoorden op die vraag: meer en slimmere zorgtechnologie ontwikkelen en gebruiken!

Daar werken we binnen Avoord aan, maar ook met andere zorgorganisaties. Door samen te werken, hoeven we niet allemaal het wiel zelf uit te vinden. Want innovaties die hier werken, werken ook ergens anders! En zo kunnen we meer innovaties realiseren die het werk in de zorg en de zorg voor de cliënten beter maken.

Samenwerken maakt meer mogelijk
Binnen het programma Anders Werken in de Zorg werken steeds meer zorgorganisaties samen aan zorginnovaties, waaronder Avoord. En sinds 22 februari bundelen wij onze krachten officieel in de landelijke Stichting Anders Werken in de Zorg. Dit bevordert onze regionale samenwerking. Bijvoorbeeld door kennis uit te wisselen en onderzoek te doen, door evenementen en activiteiten te organiseren, en door de ontwikkeling van innovaties te versnellen.

Met welke innovaties zijn we bezig?
Bij Avoord zijn wij natuurlijk bezig met innovaties als bijvoorbeeld de BedSense, SkinCare en Medicijndispenser. Deze innovaties dragen onder andere bij aan de zelfstandigheid van de cliënt, en ontlasten de zorg qua werkdruk en fysieke inspanning. Door onze samenwerking in de regio kunnen we innovaties nog sneller ontwikkelen en inzetten. Zelf proberen we zoveel mogelijk om innovaties te combineren, zodat ze elkaar kunnen versterken. En goed aansluiten bij de behoeften van onze cliënten en medewerkers, en bij onze visie.

Welke innovaties komen er nog aan?
Voor de toekomst zijn er nog prachtige ontwikkelingen die plaatsvinden, op lange en korte termijn. Zoals data, samenwerken in de keten en diverse andere innovatieve manieren van werken erken waarin we samen stappen aan het zetten zijn. We houden u op de hoogte!