Wonen binnen een woonzorglocatie van Avoord vanaf VV5

Ouderen die zorg of ondersteuning nodig hebben, blijven steeds vaker thuis wonen met behulp van naasten en zorgprofessionals. Wanneer dit niet meer mogelijk is, is verhuizen naar een woonzorglocatie de volgende stap. Hiervoor is bij Avoord een indicatie zorgprofiel VV 5 of hoger nodig.

Ook in de toekomst zorg blijven bieden
We willen binnen onze woonzorglocaties kwetsbare ouderen die dit echt nodig hebben graag de noodzakelijke zorg blijven bieden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. In Nederland hebben we te maken met een sterke groei van het aantal ouderen. Tegelijk wordt het aantal medewerkers dat zorg kan leveren schaarser. Dit vraagt dat wij de zorg anders organiseren. Wij staan hierin als Avoord niet alleen. Deze afspraak is voor alle ouderenzorgorganisaties in Midden-en West-Brabant van toepassing.

Indicatie voor woonzorglocatie
Concreet betekent dit dat we bij nieuwe cliënten die naar één van onze locaties willen verhuizen, kijken naar het zorgprofiel, de urgentie en noodzaak. Voor verhuizing naar een woonzorg-locatie is daarom een indicatie VV5 of hoger nodig. Dit geldt ook voor cliënten die al op de wachtlijst staan. Voor cliënten met een VV4-indicatie die al binnen een woonzorg-locatie wonen, verandert er niets.

Zelfstandig thuis blijven wonen
Onze organisatie heeft een verantwoordelijkheid in het bepalen of thuis blijven wonen wel of niet verantwoord is. Voor mensen met VV 4-indicatie bespreken we samen met de cliënt en hun naasten hoe we hen kunnen ondersteunen zelfstandig thuis te blijven wonen. Bijvoorbeeld door de inzet van wijkverpleging, (extra) ondersteuning van naasten en de inzet van hulpmiddelen. Als de zorg en/ of ondersteuning thuis niet meer verantwoord is, bespreken we de mogelijkheid om te verhuizen naar een woonzorglocatie.