Mail ons Bel ons

Kleinschalige groepswoningen

Is zelfstandig wonen niet meer veilig en verantwoord? Dan is wonen binnen één van onze kleinschalige groepswoningen een oplossing. Onze groepswoningen zijn er voor mensen met lichamelijke beperkingen, met geheugenbeperkingen of een combinatie daarvan.
 

Dag en nacht verzorging mogelijk

Er zijn dag en nacht verzorgenden aanwezig. Zes tot acht bewoners delen de gezamenlijke huiskamer, keuken en badkamers. Ieder ‘huis’ heeft een eigen voordeur, postadres en telefoonnummer. Afhankelijk van de ligging is er een terras of balkon. Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer van ca. 16 m2. 
 

Eigen inbreng

Er is veel ruimte voor eigen inbreng van uit familie, vrienden en mantelzorgers. Samen zorgen zij met onze medewerkers en vrijwilligers voor het welzijn van de bewoners.

Interactief vermaak

Meeverhuizen

Wilt u als echtpaar graag zo dicht mogelijk bij elkaar blijven wonen? Dan is het bij ons mogelijk dat de partner die nog geen zorg of ondersteuning nodig heeft, met voorrang meeverhuist naar een appartement op dezelfde locatie. 

​​​​​​​Wat heeft u nodig?

Om te kunnen verhuizen naar één van onze kleinschalige groepswoning is een indicatie nodig. Heeft u vragen, interesse of hulp nodig bij de aanvraag? Bel ons Cliënten Service Bureau: 076 - 532 50 00 op werkdagen van 09:00 tot 17:00 of stel ons uw vraag.

Aanvullende betalingen en vergoedingen

Eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg (Wlz)
Voor uw verblijf en zorg betaalt u een deel van de kosten via een eigen bijdrage. Dat is door de overheid bepaalt. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdrage, de hoogte is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor meer informatie kunt u terecht bij het CAK.

Bijkomende kosten

Naast de eigen bijdrage, brengt verblijf in een zorgappartement of woongroep kosten met zich mee die voor eigen rekening komen:

  • als u naast de gebruikelijke voeding nog meer wilt eten of drinken, bijvoorbeeld snacks of alcoholische dranken, dan komen die voor eigen rekening.
  • u bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de eigen risico’s. Het gaat hierbij onder andere om het verzekeren van uw ziektekosten via de Ziektekostenverzekering, een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA-verzekering) en het verzekeren van uw persoonlijke bezittingen (inboedelverzekering).

Benieuwd naar deze woonvorm?

Heeft u een vraag of een opmerking? Wij helpen u graag verder!
Neem vrijblijvend contact met ons op.