Mail ons Bel ons

Ontbijtvrijwilliger: Aandacht schenken in de vroege ochtenduren

Het Anbarg biedt een veilig thuis voor mensen met dementie. Een gevoel van veiligheid ontstaat als bewoners zich geborgen voelen en worden gezien. Dit kan al eenvoudig bereikt worden door de aanwezigheid van een zorgmedewerker of een vrijwilliger in de huiskamer. In de vroege ochtenduren, wanneer de zorgcollega’s de bewoners wassen en aankleden ontstaat de situatie dat een deel van de bewoners al gewassen is en zich alleen in de huiskamer bevindt. Aanwezigheid van een vrijwilliger is dan gewenst om rust te bieden.

Ontbijtvrijwilliger: Aandacht schenken in de vroege ochtenduren

Wie bent u?

U bent een persoon met een groot hart voor ouderen. U straalt rust uit waardoor de bewoners niet overprikkeld raken. U bent sociaal en praat makkelijk met iedereen waardoor u een gezellige sfeer weet te creëren tijdens het ontbijt in de huiskamer. Voordat u aan uw taken begint overlegt u met de zorgcollega’s of er nog bijzonderheden zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Daarna gaat u zelfstandig aan de slag met koffie en thee schenken, eventueel boterhammen smeren, samen met de bewoners de tafel dekken en eventueel de vaatwasser uit- en inruimen. Uiteraard is er voldoende tijd om ook een praatje te maken met de cliënten als zij genieten van hun ontbijt of om samen een spelletje te doen als iedereen gegeten heeft.  Gedurende de ochtenduren kan het hectisch zijn maar door uw aanwezigheid in de huiskamer weet u de rust te bewaren voor onze cliënten.

 

Wie zijn wij?

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Ruim 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

 

Wat verwachten wij van u?

  • U bent communicatief vaardig en kan eventueel terug melden aan de zorg indien er iets met een bewoner aan de hand is;
  • U bent minstens één ochtend per week beschikbaar van 08.00 tot minstens 10.30 uur.  Dit mag ook in het weekend zijn;
  • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit.

 

Wat bieden wij u?

  • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach;
  • Goede begeleiding op de werkvloer;
  • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

 

Benieuwd wat uw inzet op een van de woongroepen tijdens het ontbijt voor u en voor ons kan betekenen ?

Of interesse in een van onze andere vacatures?

Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.