Mail ons Bel ons

Maatje voor één van onze cliënten

Naarmate mensen ouder worden en meer fysieke problemen krijgen, hebben ze steeds minder contacten met anderen. Ze verliezen hun partner en hun leeftijdsgenoten. En omdat ze minder mobiel worden, zoeken ze het contact ook minder op. Een maatje maakt echter het verschil in iemands leven. De eenzaamheid wordt doorbroken, iemand bloeit weer op en dat heeft een positief effect op iemands welzijn.

Op alle locaties van Avoord in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert wonen cliënten die behoefte hebben aan gezelschap.

Maatje voor één van onze cliënten

Wie bent u?

U bent sociaal met een groot hart voor ouderen. U wordt blij van een glimlach op een gezicht. U bent geduldig en u heeft graag iets voor een ander over. Samen met de cliënt bespreekt u hoe de tijd gevuld gaat worden en waar de cliënt behoefte aan heeft. Dit kan variëren van een kopje koffie drinken in het Warm Hart tot een wandeling maken of samen de krant lezen. Soms is een luisterend oor bieden al voldoende. 

Iedere persoon is uniek, dat geldt voor u en voor onze cliënt. We gaan met elkaar kijken bij welke cliënt u past zodat er een mooie band kan ontstaan tussen u en onze cliënt.

Wie zijn wij?

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Ruim 700 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

Wat verwachten wij van u?

  • U wilt iedere week een uurtje van uw tijd delen met één van onze cliënten;
  • U maakt zelf de afspraken met de cliënt wanneer u op bezoek komt;
  • U bent in goede conditie en u kunt een rolstoel duwen mocht dat nodig zijn.

Wat bieden wij u?

  • Een warm welkom met een glimlach;
  • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).
     

Benieuwd hoe u het verschil kunt maken als maatje in het leven van één van onze cliënten?

Of interesse in een van de andere vrijwilligersmogelijkheden al dan niet vermeld op onze website?

Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.