Mail ons Bel ons

Gastheer/gastvrouw Hospice in het weekend: uw gastvrij onthaal een warm welkom!

Hospice Marianahof van Avoord geeft een gastvrij onthaal aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Wanneer thuis sterven om welke reden dan ook geen optie is, is een omgeving die het meest de sfeer van thuis benadert, zoals hospice Marianahof, een waardevol alternatief.

Gastheer/gastvrouw Hospice in het weekend: uw gastvrij onthaal een warm welkom!

Wie bent u?

Als vrijwilliger in het hospice bekleedt u tal van functies. U bent gastvrouw/heer voor de aanwezige cliënten en hun naasten. U ondersteunt de verpleegkundige in de zorg aan het bed, u verzorgt het eten voor de cliënten, een kopje koffie/thee voor alle aanwezigen. U biedt een luisterend oor, u bent bereid om aan verzoeken van de cliënt te voldoen, u ontvangt bezoek en bent ook een luisterend oor voor hen. U vangt uitvaartondernemers op, doet boodschappen, lichte huishoudelijke werkzaamheden, bent aanwezig. Bij afwezigheid van een kookvrijwilliger bestaat de mogelijkheid dat u ook de warme maaltijd verzorgt.

De hulp van u als vrijwilliger is altijd aanvullend op de mantelzorg en de professionele zorg. Uitgangspunt hierbij is dat u als vrijwilliger geen medische of verpleegtechnische handelingen op eigen initiatief verricht. Uw hulp bij deze handelingen vindt altijd plaats onder begeleiding en of in samenwerking met de beroepskrachten.

Wie zijn wij?

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Ruim 700 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

Wat verwachten wij van u?

  • U draait mee in het geldende werkrooster van het Hospice, zijnde 08.00 – 13.00 uur/13.00 – 18.00 uur/18.00 uur – 22.00 uur of in de tussendienst van 16.00 – 19.00 uur. 
  • U bent minstens eens in de twee weken inzetbaar uitsluitend op zaterdag en/of zondag;
  • U kunt werken in een palliatieve omgeving.

Wat bieden wij u?

  • Een werkomgeving waar uw aanwezigheid enorm gewaardeerd wordt;
  • Een goed inwerktraject en begeleiding vanuit de organisatie;
  • U werkt samen in een team van zorgprofessionals en vrijwilligers;
  • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

 

Benieuwd wat uw inzet als gastheer/gastvrouw in het weekend voor u en voor ons kan betekenen ?

Of interesse in een van onze andere vrijwilligersmogelijkheden al dan niet vermeld op onze website?

Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.