Mail ons Bel ons

Kookfanaat voor het hospice:Versterkt u (eventueel met partner/buurvrouw/vriendin) ons kookteam?

Hospice Marianahof van Avoord geeft een gastvrij onthaal aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Wanneer thuis sterven om welke reden dan ook geen optie is, is een omgeving die het meest de sfeer van thuis benadert, zoals hospice Marianahof, een waardevol alternatief. De vers bereide avondmaaltijd draagt onder andere bij aan het creëren van deze huiselijke sfeer en dat kunnen we bieden door de dagelijkse inzet van onze kookvrijwilligers.

Kookfanaat voor het hospice: Versterkt u (eventueel met partner) ons kookteam?
 

Wie bent u?

Als kookfanaat wordt u blij van pruttelende pannen op het fornuis en van lekkere geuren uit de oven. De moderne open keuken in de huiskamer van het hospice biedt u alle gelegenheid uw kookkunsten te laten zien. Om 14.30 uur wordt u verwacht bij het hospice. U kijkt wat er in de voorafgaande dagen reeds is gekookt, wat de wensen van de cliënten zijn en beslist aan de hand daarvan wat u wilt gaan bereiden. U werkt in het hart van het hospice waardoor u ook een praatje kunt maken met de mensen in de huiskamer.  Van de verpleegkundigen verneemt u wie van het bezoek een hapje mee eet zodat u weet voor hoeveel mensen u gaat koken en boodschappen doen. Nadat u de boodschappen heeft gedaan, gaat u aan de slag. Rond de klok van 17.30 uur gaan de cliënten en het eventueel bezoek eten en daarna zit uw taak voor die dag erop.

In het weekend wordt er in duo’s gekookt. Vindt u het leuk om samen met uw partner, uw beste vriend(in), zoon of dochter, buurman of buurvrouw het verschil te maken voor de gasten van Marianahof dan bent u van harte welkom.
 

Wie zijn wij?

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Ruim 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt.
 

Wat verwachten wij van u?

 • U kunt een lekkere maaltijd koken voor grotere groepen variërend van 9 tot 20 personen;
 • U kunt werken in een omgeving waar zorg wordt verleend aan mensen in hun laatste levensfase;
 • U bent als weekendkok minimaal één keer per twee weken beschikbaar voor een zaterdag en/of zondag.
 •  Kookt u liever op een doordeweekse dag dan bent u minimaal eens per twee weken beschikbaar. 
   

Wat bieden wij u?

 • Een werkomgeving waar uw aanwezigheid enorm gewaardeerd wordt;
 • Een goed inwerktraject en begeleiding vanuit de organisatie;
 • U werkt samen in een team van zorgprofessionals en vrijwilligers;
 • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk
 • goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).
   

Contact en solliciteren!

Benieuwd wat uw inzet (en die van uw partner) als kookfanaat voor u en voor ons kan betekenen? Of interesse in een van onze andere vrijwilligersmogelijkheden al dan niet vermeld op onze website?

Reageer dan direct en één van onze vrijwilligerscoördinatoren zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.