Zorg

Dagbesteding De Koer

Iedere 55-plusser die vanwege een lichte zorgbehoefte overdag niet alleen thuis kan of wil blijven is welkom bij dagbesteding De Koer in woonzorglocatie Het Anbarg van Avoord in Etten-Leur. Met de komst van De Koer biedt Avoord samen met haar reguliere dagbestedingslocaties De Ontmoeting in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert én De Passage in Etten-Leur, nu regio breed dagopvang aan voor ouderen. 

De Koer is een dagbesteding voor iedere 55+er met een lichte zorgbehoefte (bijvoorbeeld vanwege eenzaamheid of lichte psychische, lichamelijke of geestelijke problemen) die daardoor niet alleen thuis kan of wil blijven bij afwezigheid van diens mantelzorger. De Koer is een prettige en laagdrempelige ondersteuning voor mantelzorgers. Zo kunnen zij tijd voor zichzelf vrij maken als dat nodig is. De hulpbehoevende oudere kan in de tussentijd terecht bij De Koer en is daar in goede handen want professionele zorg is aanwezig. 

Wat is er te doen

De naam De Koer is afgeleid van het Brabantse woord voor binnenplaats of plein, een plek waar men anderen ontmoet. Men kan er de krant lezen via één van de tablets of fietsen op de hometrainer die ter ere van de opening zijn geschonken door Vrienden van Avoord. Mensen kunnen uiteraard ook zelf iets van huis meenemen om op De Koer te doen. Verder wordt er tussen de middag samen gegeten en is er volop ruimte voor individuele activiteiten; binnen en buiten.

Openingstijden, kosten, reserveren

De Koer is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.15 uur tot 16.30 uur. Bij voldoende belangstelling volgt er ook een avond- en weekendopenstelling. De Koer is ook op particuliere basis te bezoeken. Een hele dag kost € 30,- p.p., koffie, thee en een lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Een halve dag € 15,- p.p. inclusief koffie, thee. 

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact met ons op.

 


 

Dagbesteding De Ontmoeting

De Ontmoeting is de plek voor dagbesteding in de wijk. Het doel van De Ontmoeting is mensen zolang mogelijk actief en zelfstandig houden. Daarnaast is het ondersteunen van de mantelzorgers een belangrijke taak. Met uw gemeente kunt u kijken of u persoonlijk in aanmerking komt voor De Ontmoeting. (klik hier voor: gemeente Etten-Leur of Zundert of Halderberge of Rucphen)

Lees hier meer over De Ontmoeting bij u in de buurt:

Openingstijden & kosten

Dagbesteding De Ontmoeting is open van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur.
Deelname per dagdeel per persoon is € 15,-.
Vervoer zonder rolstoel, heen en terug (per dag) is € 10,-.
Vervoer met rolstoel, heen en terug (per dag) is € 16,-.

Op dit product ontvangt u met Avoordeelpas korting.

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact met ons op.

 


 

Dagbesteding De Passage

Heeft u of iemand in uw omgeving behoefte aan extra structuur in het leven? Of aan even onder de mensen zijn? Of aan even de handen vrij van de zorg die u verleent? Weet dan dat u gebruik kunt maken van dagbesteding De Passage in locatie Kloostergaard in Etten-Leur.  Lees hier meer over De Passage! 

Openingstijden & kosten

Dagbesteding De Passage is open van maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur.
Deelname per dagdeel per persoon is € 15,-.
Vervoer zonder rolstoel, heen en terug (per dag) is € 10,-.
Vervoer met rolstoel, heen en terug (per dag is € 16,-.

Op dit product ontvangt u met Avoordeelpas korting.

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact met ons op.

 


 

Persoonlijke verzorging

 

Stel, u bent helemaal gezond maar toch lukt het niet zo goed meer om voor uzelf te zorgen. Kunt u zonder medische aanleiding wel wat hulp gebruiken bij het wassen en aankleden? Dan kunnen wij u helpen! Neem contact met ons op.

Met uw gemeente kunt u kijken of u persoonlijk in aanmerking komt voor persoonlijke verzorging. (klik hier voor: gemeente Etten-Leur of Zundert of Halderberge of Rucphen)  

 


 

Respijtzorg

Heeft u ad hoc behoefte aan iemand die bijspringt? Of even uw zorgen uit handen neemt? Bijvoorbeeld in de vorm van tijdelijke opvang overdag of voor meerdere dagen. Of zoekt u als mantelzorger tijdelijke opvang voor uw partner omdat u een weekend of zelfs langer niet thuis bent? Dan kunt u  een beroep doen op Avoord. Neem dan contact op met het CSB. Zij wijzen u de weg naar de gemeente voor de noodzakelijke Wmo-beschikking. Neem contact op met uw gemeente en Avoord voert deze zorg uit.

Kunnen we u helpen? 
Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u opvragen via 0800 - 220 0 220.

 


  

De MARQ, voor geriatrische revalidatie en herstel

Voor een deskundige behandeling, de juiste begeleiding en specifieke, persoonlijke zorg kunt u voortaan revalideren bij De MARQ. Avoord, Stichting Elisabeth en Surplus hebben deze organisatie opgericht om geriatrische revalidatie op de verschillende plaatsen in de regio te kunnen blijven bieden, de kwaliteit verder te verhogen en vernieuwingen te realiseren. 

Bij de MARQ staat uw persoonlijk leven centraal in het revalidatieproces. Samen met u én uw naasten wordt er door een team van specialisten zoals verzorgenden, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten en artsen, gewerkt aan het realiseren van individuele revalidatiedoelstellingen. Alles is erop gericht dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in uw eigen omgeving.

Revalidatie bij De MARQ is mogelijk op locaties in Etten-Leur, Breda en Zevenbergen. Ook voor poliklinische en ambulante geriatrische revalidatie bent u bij deze organisatie aan het juiste adres. Kijk voor verdere informatie op www.deMARQ.nl of bel voor vragen maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur naar de klantenservice van De MARQ, telefoon 088-17 10 000.

 

 


  

Thuiszorg Avoord AanHuis

Zoekt u informatie over zorg bij u thuis? Lees dan hier verder.

 


  

Tijdelijk verblijf

Bent u na een ziekenhuisopname nog niet helemaal hersteld? Of bent u ziek? En is er thuis niemand om voor u te zorgen? Dan kunt u bij Avoord tijdelijk komen logeren. Maar het is ook mogelijk om uw ouder of partner in goede handen achter te laten terwijl u even bijkomt van de zorg die u dagelijks levert in de thuissituatie. De minimale verblijfsduur is 3 nachten en de maximale verblijfsduur is 3 maanden. Om tijdelijk te komen logeren, kunt u gebruik maken van een zorgindicatie of op particuliere basis. Met uw gemeente kunt u kijken of u persoonlijk in aanmerking komt voor logeren. (klik hier voor: gemeente Etten-Leur of Zundert of Halderberge of Rucphen)

Kunnen wij u helpen? Neem contact met ons op.

 


 

Wonen met zorg

Zoekt u informatie over wonen in één van onze locaties? Lees dan verder bij zorgeloos wonen voor informatie over onze appartementen.
Of lees meer over kleinschalig beschermd wonen voor mensen met lichamelijk of geestelijke beperkingen.

 


 

Zorg in de laatste levensfase in het hospice

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Dat kan in hospice Marianahof van Avoord. We geven er een gastvrij onthaal aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Hun wensen zijn ons uitgangspunt. Hospice Marianahof in Etten-Leur is een highcare hospice waar de noodzakelijke medische zorg kan worden gegeven door daartoe speciaal opgeleide medewerkers. Het hospice is gelegen aan een prachtige, rustieke monumentale tuin. Lees hier verder.

 


 

Zorg in de laatste levensfase thuis

Wilt u de laatste levensfase thuis doorbrengen? Ook dan kunt u rekenen op Avoord. De aandacht, kennis en kunde in ons hospice kunt u ook thuis ontvangen. Lees hier verder. 

Naar boven