Vrijwilligerswerk

 Zoekt u een waardevolle tijdsbesteding? Ga dan voor vrijwilligerswerk bij Avoord!

Het belang van vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen een enorme bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënten van Avoord. Ook u kunt een steentje bijdragen, zodat de ouderen in uw woonplaats nog meer kunnen genieten van de kleine dingen die het leven zo waardevol maken.

Samen voor gewone dingen

Als vrijwilliger lever je een onschatbare bijdrage aan het welzijn van ouderen die op een locatie van Avoord of thuis wonen. Want het zijn voor hen vaak de gewone, kleine dingen die het leven waardevol maken. Wanneer zij dat door de ouderdom niet meer zelf kunnen regelen, zijn zij voor het behoud van hun welzijn en zelfrespect steeds vaker afhankelijk van anderen zoals familie, buren, vrienden en de vrijwilligers van Avoord.

Goede voorbeelden

 • Individueel: een wandeling maken, boodschappen doen, een praatje maken, een ijsje eten, in de kerk een kaarsje opsteken, een ritje maken met de auto of de duofiets, samen iets bakken, muziek maken, tuinieren.
 • Met een groep: bij 6 tot 8 ouderen die kleinschalig samenwonen de krant voorlezen, koffie en thee schenken of helpen met koken, uitstapjes maken, op pad met de BoodschappenPlusBus.
  Mevrouw De Wit is een goed voorbeeld hiervan: “Iedere dinsdagochtend verzorg ik de koffie en thee op een woongroep. Ik neem de tijd voor iedereen; ik maak een praatje, leg mijn hand op een schouder, soms kaarten we wat of lezen we stukjes uit de krant. Ik merk dat alle mensen waarderen dat ik er ben. De medewerkers hebben het behoorlijk druk, en doordat ik er ben heerst er toch rust in de huiskamer. Aan het einde van de ochtend ga ik vol voldoening weer naar huis. Want wat is er nou mooier dan klaarstaan voor anderen?”
  Onlangs adopteerde een lokale ondernemer een kleinschalige woonvorm; iedere donderdag komen een aantal medewerkers op bezoek en ondernemen leuke dingen met de bewoners. U ziet het, ook dàt is mogelijk.
 • Verenigingen: assisteren bij één van ruim 30 verenigingen (muzikaal, creatief, sport en bewegen, educatief, spel).
 • Horeca: assisteren in één van de Grand Cafés of winkels.
 • Assisteren bij evenementen, open dagen en (wijk)activiteiten.

Waar kunt u helpen?

In alle locaties van Avoord worden vrijwilligers gezocht: in Etten-Leur Het Anbarg, Contrefort, Kloostergaard, Franciscushof en de Schaapskooi, Rijserf in Rijsbergen en De Willaert in Zundert. Of vrijwilligers die onze cliënten van onze thuiszorg Avoord AanHuis willen bezoeken.

Voordelen

 • U betekent iets voor anderen
 • U besteedt uw vrije tijd zinvol
 • Uw werk als vrijwilliger wordt gewaardeerd; door de cliënten, hun familieleden en de medewerkers van Avoord
 • U heeft meer sociale contacten
 • U kunt deelnemen aan scholingsdagen voor vrijwilligers
 • U wordt ondersteund en begeleid door een medewerker van Avoord
 • U wordt in staat gesteld uw mening te geven inzake vrijwilligerswerk en overige relevante zaken
 • U kunt gebruik maken van diverse voorzieningen van de locaties van Avoord
 • U ontvangt een kerstattentie
 • U ontvangt een Avoordeelpas
 • U kunt deelnemen aan workshops en evenementen zonder de verplichting van een abonnement aan te gaan
 • U kunt gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering van CZ.

Vrijwilligerscafé

Het regionale infopunt voor vrijwilligers in zorg en welzijn

De gemeenten Etten-Leur & Zundert tellen een groot aantal vrijwilligers in zorg en welzijn. Bij Avoord zijn ongeveer 700 vrijwilligers actief. Hulp van vrijwilligers in de ouderenzorg wordt belangrijker. Wat betekent dat? En hoe kunnen vrijwilligers ervaringen delen met anderen? Het antwoord daarop is het Vrijwilligerscafé.

Het doel van het café is om informatie te geven aan vrijwilligers, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Alle vrijwilligers werkzaam in zorg en welzijn voor senioren in gemeente Etten-Leur en Zundert zijn van harte welkom. Avoord organiseert vier keer per jaar het Vrijwilligerscafé. Er wordt telkens een ander thema gekoppeld aan de bijeenkomst en de vrijwilligers denken mee over de invulling van het programma. Avoord werkt hierin samen met verschillende andere organisaties zoals Surplus Welzijn en Stichting Welzijn Zundert.

Zin in een bezoek aan het Vrijwilligerscafé? Deelname is gratis. Meld u aan om de uitnodiging te ontvangen of om deel te nemen aan een bijeenkomst: vrijwilligers@avoord.nl

Zorg voor Elkaar

U kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger voor een specifieke klus via ZorgvoorElkaar. Wij werken samen met deze marktplaats voor vrijwilligers en mensen die geen cliënt zijn bij Avoord maar wel wat hulp kunnen gebruiken.

Ga ervoor! Meld u aan

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij Avoord? Alle mogelijkheden, uren en tijdstippen zijn bespreekbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking.

ANBI-STATUS

Avoord heeft de ANBI-status toegekend gekregen. Dit betekent dat eenieder die een uitkering ontvangt, bij Avoord vrijwilligerswerk kan komen doen zonder dat dit gevolgen heeft voor de uitkering.

 

Naar boven