Wonen

Denkt u erover na om anders te gaan wonen? Samen met uzelf als echtpaar of als alleenstaande? Voor uw vader of moeder of iemand anders? Dan zijn er op onze locaties verschillende opties mogelijk. U kunt bij ons wonen als u zorg of ondersteuning nodig heeft, zonder een indicatie voor zorg, maar zeker ook als u juist zorg of hulp nodig heeft. Ook nu de hervormingen in de langdurige zorg in volle gang zijn, zijn zorg en hulp bij Avoord altijd dichtbij, vertrouwd en goed geregeld. Om u het zelfstandig wonen comfortabel en makkelijk te maken, biedt Avoord verschillende arrangementen op maat. Hieronder leest u daar meer over.

Persoonlijk advies

Spreekt u liever meteen iemand die u persoonlijk advies geeft over wat mogelijk is? Of wilt u zich aanmelden voor één van onze rondleidingen? Bel dan ons Cliënten Service Bureau: 0800-220 0 220 (gratis, op werkdagen van 09:00 tot 17:00) of stel ons uw vraag via het contactformulier. 


 

Rondleidingen

Elke maand geeft een relatiebeheerder van ons Cliënten Service Bureau een rondleiding op één van de woonlocaties van Avoord voor iedereen die interesse heeft in wonen bij Avoord. Onderdeel van de rondleiding is de bezichtiging van een appartement en een kleinschalige woonvorm. Klik hier voor meer informatie en het programma.
Meld u aan via ons Cliënten Service Bureau. Bel met 0800-220 0 220 (gratis, op werkdagen van 09:00 tot 17:00) of stel ons uw vraag via www.avoord.nl/contact


 

Huurappartementen

 

 

 

 

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Maar heeft u wel behoefte aan privacy, veiligheid en comfort? Dan is verhuizen naar een van onze appartementen op onze locaties in Etten-Leur, Rijsbergen of Zundert iets voor u. De appartementen in Zundert worden verhuurd via Thuisvester.

Wie graag anderen ontmoet en onder de mensen komt, kan dagelijks terecht in het 't warm hart voor een gezellig praatje, een kop koffie, maaltijd of voor het doen van boodschappen in de winkel. Tegen een vergoeding kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten en evenementen waar vaak ook buurtbewoners bij aansluiten. In de directe omgeving zijn er parkeerplaatsen en aansluitingen op het openbaar vervoer. Al onze locaties zijn gelegen nabij een winkelcentrum.

Onze appartementen variëren van 80 tot 150m2. De appartementen beschikken over een woonkamer, open keuken, berging, één of twee slaapkamers, een gastentoilet, een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet. Ieder appartement heeft zijn eigen voordeur, brievenbus, intercom en is voorzien van centrale verwarming met thermostaatkranen en dubbele beglazing. Er is een aansluitpunt voor kabel, telefoon en TV. Afhankelijk van de ligging en het type appartement is er een terras of balkon. 

Inschrijven huurappartementen

U kunt zich inschrijven voor onze huurappartementen op www.klikvoorwonen.nl
Meer informatie kunt u opvragen via 0800 - 220 0 220.

Lees hier het nieuwsartikel: "Avoord als eerste zorginstelling aangesloten bij Klik voor Wonen"

Zorg in een appartement

Zoekt u, of uw partner, een woonomgeving die beter aansluit bij uw zorgvraag? Ook als één van u beiden geen zorg of ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u kiezen om bij Avoord in een appartement te komen wonen. Als alleenstaande of als echtpaar, met behoud van uw zelfstandigheid, privacy, veiligheid en comfort.

Afhankelijk van uw zorgindicatie biedt ons team van verzorgenden en verpleegkundigen, therapeuten en specialisten ouderengeneeskunde u de gewenste ondersteuning. Tegen een vergoeding kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten en evenementen waar vaak ook buurtbewoners bij aansluiten. Wie graag anderen ontmoet en onder de mensen komt, kan dagelijks terecht in het Grand Café voor een gezellig praatje, een kop koffie, maaltijd of voor het doen van boodschappen in de winkel. In de directe omgeving zijn er parkeerplaatsen en aansluitingen op het openbaar vervoer. Al onze locaties zijn gelegen nabij een winkelcentrum.

Onze appartementen variëren van 80 tot 150m2. De appartementen beschikken over een woonkamer, open keuken, berging, één of twee slaapkamers, een gastentoilet, een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet. Ieder appartement heeft zijn eigen voordeur, brievenbus, intercom en is voorzien van centrale verwarming met thermostaatkranen en dubbele beglazing. Er is een aansluitpunt voor kabel, telefoon en TV. Afhankelijk van de ligging en het type appartement is er een terras of balkon.  

Kunnen we u helpen? 
Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u opvragen via 0800 - 220 0 220.

 

Locaties met appartementen

U kunt (met of zonder indicatie) zorgeloos wonen in een appartement op onze volgende locaties:

Het Anbarg in Etten-Leur

Contrefort in Etten-Leur

Kloostergaard in Etten-Leur

Rijserf in Rijsbergen

De Willaert in Zundert

Onze appartementen en locaties zijn zo ingericht dat wie dat wil, er zelf gekookt kan worden. Wie graag anderen ontmoet en onder de mensen komt, kan dagelijks terecht in het 't warm hart voor een gezellig praatje, een kop koffie, maaltijd of voor het doen van boodschappen in de winkel. Tegen een vergoeding kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten en evenementen waar vaak ook buurtbewoners bij aansluiten. In de directe omgeving zijn er parkeerplaatsen en aansluitingen op het openbaar vervoer. Al onze locaties zijn gelegen nabij een winkelcentrum.

Veiligheid

Tegen een vergoeding kunt u gebruik maken van professionele alarmopvolging. Heeft u direct hulp nodig? Met een druk op de knop staat er snel een professionele hulpverlener van Avoord bij u in het appartement. Wanneer het moment komt dat u behoefte heeft aan wat hulp of zorg en u beschikt over een indicatie voor zorg? Dan komt onze thuiszorg, Avoord AanHuis, de wenselijke zorg leveren.

Wat heeft u nodig?

U kunt (met of zonder indicatie) verhuizen naar een appartement op één van onze locaties. Heeft u vragen, interesse of hulp nodig? Bel ons Cliënten Service Bureau: 0800-220 0 220 (gratis, op werkdagen van 09:00 tot 17:00) of stel ons uw vraag via het contactformulier. 

 


 

Kleinschalig beschermd wonen

 

 

 

 

Is zelfstandig wonen als gevolg van uw gezondheid niet meer veilig en verantwoord? Dan is wonen binnen één van onze kleinschalige, beschermde woonvormen in Etten-Leur, Rijsbergen of Zundert een oplossing. Wilt u als echtpaar graag zo dicht mogelijk bij elkaar blijven wonen? Dan is het bij ons mogelijk dat de partner die nog geen zorg of ondersteuning nodig heeft, met voorrang meeverhuist naar een appartement op dezelfde locatie. 

Locaties met kleinschalig beschermd wonen

U kunt kleinschalig beschermd wonen op onze volgende locaties:

Het Anbarg in Etten-Leur

Contrefort in Etten-Leur

Franciscushof in Etten-Leur

Rijserf in Rijsbergen

De Willaert in Zundert

Onze kleinschalige, beschermde woonvormen zijn er voor mensen met lichamelijke beperkingen, met geheugenbeperkingen of een combinatie daarvan. Er zijn dag en nacht verzorgenden aanwezig. Zes tot acht bewoners delen de gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamers. Ieder ‘huis’ heeft een eigen voordeur, postadres en telefoonnummer. Afhankelijk van de ligging is er een terras of balkon. Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer van ca. 16 m2 met een eigen aansluitpunt voor kabel, televisie en telefoon en die kan worden ingericht met eigen spullen. 

Samen zorgen voor welzijn

Er is veel ruimte voor eigen inbreng van uit familie, vrienden en mantelzorgers. Samen zorgen zij met onze medewerkers en vrijwilligers voor het welzijn van de bewoners. 

Wat heeft u nodig?

Om te kunnen verhuizen naar één van onze kleinschalige beschermde woonvormen is een indicatie nodig. Heeft u vragen, interesse of hulp nodig bij de aanvraag? Bel dan met ons Cliënten Service Bureau: 0800 - 220 0 220 (gratis, op werkdagen van 09:00 tot 17:00) of stel ons uw vraag via het contactformulier en ontvang persoonlijk advies.

Aanvullende betalingen en vergoedingen

Eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg (WLZ)
Voor uw verblijf en zorg betaalt u een deel van de kosten via een eigen bijdrage. Dat is door de overheid bepaalt. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdrage, de hoogte is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hetcak.nl.

Bijkomende kosten
Naast de eigen bijdrage, brengt verblijf in een zorgappartement of woongroep kosten met zich mee die voor eigen rekening komen:

  • als u naast de gebruikelijke voeding nog meer wilt eten of drinken, bijvoorbeeld snacks of alcoholische dranken, dan komen die voor eigen rekening.
  • u bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de eigen risico’s. Het gaat hierbij onder andere om het verzekeren van uw ziektekosten via de Ziektekostenverzekering, een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA-verzekering) en het verzekeren van uw persoonlijke bezittingen (inboedelverzekering).

 

Tijdelijke ondersteuning nodig?

Wilt u niet verhuizen? Dacht u meer aan alleen tijdelijke ondersteuning op gebied van zorg, welzijn of wonen? Lees dan hier verder over mogelijkheden zoals dagopvanglogeren, tijdelijk verblijf of thuiszorg van Avoord AanHuis.

Naar boven