Mail ons Bel ons

Update coronavirus n.a.v. persconferentie 8 maart 2021

Maandag 8 maart jl. heeft het kabinet tijdens de persconferentie een aantal kleine correcties aangekondigd op een aantal bestaande maatregelen. Een van deze correcties is het bezoekersaantal in verpleeghuizen. Als bijna alle bewoners gevaccineerd zijn, mag elke bewoner twee bezoekers tegelijk ontvangen.

De verwachting is dat in de week van 29 maart de meeste bewoners hun tweede vaccin hebben ontvangen. Dit geeft ons dan de mogelijkheid om de correctie van 1 naar 2 bezoekers mogelijk te maken. De komende periode maken wij, in samenspraak met de Centrale Cliëntenraad, een routekaart waarin wij overzichtelijk aangeven wat er mogelijk is nadat de meeste bewoners zijn gevaccineerd.

Tot die tijd geldt het volgende bezoekbeleid:

  • Bezoek-bubbel: Dit houdt in dat de bewoner een groepje van 2 tot 3 vaste bezoekers samenstelt. Zij mogen bij de bezoeker op bezoek komen. Hierbij blijft de regel van maximaal één bezoeker per dag gelden. Daar mag één kind van 12 jaar of jonger bij zijn, mits deze een mondkapje draagt en 1,5 meter afstand houdt. Indien het bezoek van het kind niet noodzakelijk is adviseren wij om hiervan af te zien omdat ook kinderen een rol hebben in de verspreiding van het coronavirus.

Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers mogen vaker langskomen om hun mantelzorgtaken te verrichten. De bezoeker en de mantelzorger kunnen niet tegelijk aanwezig zijn.

Verdere verruiming vond het kabinet nog niet verantwoord maar met de lente in het vooruitzicht en steeds meer mensen die zijn gevaccineerd, staan we hopelijk aan het begin van een prachtig voorjaar. Samen bewegen we de goede kant op.

Heeft u vragen?
Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder. Ook vindt u op www.avoord.nl/coronavirus actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.