Mail ons Bel ons

Update coronavirus n.a.v. persconferentie

Dinsdag 2 februari jl. heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangegeven de harde lockdown tot zeker 2 maart te verlengen. De besmettingen dalen, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een derde golf leiden. Dit betekent helaas dat de maatregelen niet los gelaten kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich blijft houden aan alle coronamaatregelen.  

Wat verandert er voor bezoek:  

  • Bezoek-bubbel: Op advies van het OMT starten wij met een ‘bezoek-bubbel’ voor de bewoners van de Avoord-locaties. Dit houdt in dat bewoners wekelijks een groepje van 2 tot 3 vaste bezoekers samenstellen. Zij mogen bij de bewoner op bezoek komen. Hierbij blijft de regel van maximaal één bezoeker per dag gelden. Bewoners hoeven ons niet te informeren wie de 2 tot 3 vaste bezoekers zijn.
    Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers mogen vaker langskomen om hun mantelzorgtaken te verrichten. De bezoeker en de mantelzorger kunnen niet tegelijk aanwezig zijn.

Vaccinatie

Graag informeren wij over de voortgang van het vaccineren van de bewoners binnen de Avoord-locaties. Alle bewoners die onder medische verantwoordelijk staan van de specialist ouderengeneeskunde, die toestemming hebben verleend, zijn inmiddels gevaccineerd. Bij de bewoners waarbij de huisarts medisch verantwoordelijk is, zijn we aan het inventariseren of zij wel of niet gevaccineerd willen worden. Dit gebeurt in samenwerking met de huisartsen. Zodra de vaccins beschikbaar zijn, wordt direct gestart met vaccineren.

Ook wanneer men gevaccineerd is, moeten alle preventieve basisregels nageleefd worden: 1,5 meter afstand houden, de handen regelmatig desinfecteren en indien men moet hoesten of niezen, dan doet men dit in de binnenkant van de elleboog. Wanneer men klachten krijgt die passen bij corona ontvangt men geen bezoek, blijf men thuis en laat zich testen. Zo zorgen we er samen voor dat het coronavirus zich niet kan verspreiden.

We bewegen gelukkig de goede kant op, al gaat het misschien niet zo snel als we allemaal hopen. We verwachten spoedig de bewoners binnen de Avoord-locaties die hiervoor toestemming geven te vaccineren. Laten we er ondertussen samen alles aan doen om er het beste van te maken. Zorg goed voor uzelf en elkaar.

Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar coronavirus@avoord.nl. Liever bellen? Dat kan naar 076-532 5000. De Avoord Infobalie is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 u en 17.00 u. Zij helpen u graag verder.