Mail ons Bel ons

Update coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 2 november 2021

De coronabesmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnamen blijven oplopen, daarom neemt het kabinet nieuwe maatregelen. Wij volgen deze landelijke richtlijnen. Dat betekent dat vanaf vrijdag 5 november de volgende preventieve maatregelen van kracht zijn.

Mondkapje in openbare binnenruimten

We houden al 1,5 meter afstand van elkaar, dragen een mondkapje als die afstand niet lukt en wassen vaak en goed onze handen. Vanaf vrijdag zijn medische mondkapjes daarnaast ook weer verplicht in openbare binnenruimten, zoals winkels, bibliotheken en bij contactberoepen als de kapper en pedicure.

Dit betekent dat u ook in de locaties van Avoord een mondkapje dient te dragen als u zich verplaatst buiten de woonruimtes. Als u plaatsneemt, mag u uw mondkapje afzetten.

QR-code en triage

We gaan geen gebruikmaken van de QR-code en triage om bezoekers toegang te geven tot onze gebouwen. Deze controlemiddelen zien we als ingewikkelde en ongewenste hindernissen voor onze bewoners en hun naasten. Wij vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid om zich aan de basisregels te houden en gaan ervan uit dat we elkaar respectvol (kunnen) aanspreken waar dat nodig blijkt.

Coronaklachten?

Heeft u klachten die kunnen duiden op corona? Denk aan verkoudheidsklachten, maar ook verhoging of koorts, benauwdheid of plotseling verlies van geur en smaak. Blijf hier niet mee rondlopen, laat u direct testen en blijf binnen totdat u de testuitslag heeft ontvangen. Heeft u een negatieve testuitslag? Dan vragen wij u pas op bezoek te komen als geen klachten meer heeft. Indien dit niet mogelijk is omdat u mantelzorgtaken moet uitvoeren, dan vragen wij u om uw mondkapje op te houden tijdens de uitvoering van deze taken. Zo houden we elkaar veilig en gezond.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen of opmerkingen mailen naar info@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Belt u liever? Dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076 - 532 50 00. Zij helpen u graag verder.