Mail ons Bel ons

Update coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 18 december 2021

Het kabinet maakt zich grote zorgen om de omikronvariant en heeft een lockdown afgekondigd die zondagochtend 19 december om 05.00 uur ingaat. Ook bij Avoord nemen we maatregelen om bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers zo goed mogelijk te beschermen. In deze brief leest u welke maatregelen voor u gelden vanaf 19 december.

Bezoek

 • Uw naaste mag per dag maximaal 2 bezoekers vanaf 13 jaar ontvangen; dit is exclusief de mantelzorger. Bezoek komt in één bezoekmoment en niet verspreid over de dag. Op 24, 25 en 26 december en de jaarwisseling geldt een maximum van 4 bezoekers. Kinderen jonger dan 13 jaar worden hierin niet meegeteld. Wel is het belangrijk dat ook zij 1,5 meter afstand houden. Afhankelijk van de woonruimte kan dit betekenen dat het maximaal aantal bezoekers 2 blijft, zelfs met kinderen jonger dan 13 jaar. Dit geldt bijvoorbeeld op de woongroepen. 
 • We vragen naasten een zelftest te doen voordat zij op bezoek komen en een medisch mondkapje te dragen, ook (klein)kinderen vanaf groep 6. Verder vragen wij iedereen 1,5 meter afstand te houden, de kortste route richting de woonruimte te nemen en niet in de gemeenschappelijke ruimtes zoals Het Warm Hart of de gezamenlijke huiskamer te komen.

Koffie-, borrel- en eetmomenten

Onze koffie-, borrel- en eetmomenten dragen sterk bij aan het welzijn van onze bewoners. Daarom vinden wij het belangrijk dat deze doorgaan. Wel zijn deze momenten alleen toegankelijk voor onze bewoners; mantelzorgers en vrijwilligers mogen uw naaste hiernaartoe begeleiden, maar zijn helaas tijdelijk niet welkom in Het Warm Hart.

Belangrijkste (basis)regels

Voor de volledigheid herhalen we nog eens de basisregels:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Draag een mondkapje als die afstand niet lukt én in openbare binnenruimten;
 • Laat u testen als u klachten heeft die kunnen duiden op corona en blijf thuis zolang u geen negatieve testuitslag heeft ontvangen;
 • Zorg voor zoveel mogelijk frisse lucht;
 • Was uw handen regelmatig.

En houdt u ook rekening met het volgende:

 • Buiten is de maximale groepsgrootte 2 personen, bijvoorbeeld als uw naaste gaat wandelen of bewegen;
 • Een boostervaccinatie is 7 dagen na de prik pas werkzaam; tot die tijd is uw naaste (en u zelf) onvoldoende beschermd. Overweeg dan ook om eventueel bezoek nog even uit te stellen tot uw booster minimaal een week geleden is. Ook als de booster werkzaam is, blijven de basisregels belangrijk.


Preventieve maatregelen na bezoek buiten de Avoord-locaties

Tijd doorbrengen met onze geliefden is belangrijk, helemaal met Kerstmis en de jaarwisseling. Hoewel het erg gezellig is om dit samen thuis te vieren, adviseren wij u dringend om uw naaste niet mee naar huis te nemen voor familiebezoek tijdens de feestdagen. De meeste besmettingen vinden immers in de thuissituatie plaats, zeker wanneer er (klein)kinderen aanwezig zijn en het lastig is om 1,5 meter afstand te houden.

Als u er toch voor kiest om met uw naaste de feestdagen buiten onze gebouwen door te brengen bij familie, dan is het belangrijk dat u en uw naaste de geldende coronarichtlijnen in acht nemen. Denk aan een preventieve test door degenen die bij het bezoek aanwezig zijn, 1,5 meter afstand en goede ventilatie. Bovendien nemen wij de volgende aanvullende maatregelen:

 • Na terugkomst van een familiebezoek testen we uw naaste preventief op corona. Dit doen we op de vijfde dag na het bezoek buiten onze locatie.
 • Onze zorgmedewerkers doen in de dagen na het bezoek een gezondheidscheck bij uw naaste. Ook daarna zijn ze extra alert op signalen die kunnen duiden op corona en zullen ze hier snel naar handelen.

Bij Avoord maken we het met Kerst en oud en nieuw extra gezellig. We doen er alles aan om het voor uw naaste als bewoner een feestelijke tijd te maken, met lekker eten en drinken, muziek en activiteiten. Het is fijn dat die dagen de bezoekregels ook soepeler zijn. We hopen dat uw naaste, zoveel mogelijk bij ons, kan genieten van de komende tijd. Fijne feestdagen!

Heeft u vragen?

Natuurlijk kunt u alles bespreken met uw vaste contactpersoon. Ook kunt u uw vragen of opmerkingen mailen naar info@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Belt u liever? Dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076 - 532 50 00. Zij helpen u graag verder.