Mail ons Bel ons

Update coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 11 mei 2021

Na regen komt zonneschijn. In de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft het kabinet nieuwe versoepelingen aangekondigd. Ook bij Avoord hebben we met het coronacrisisteam overlegd welke maatregelen we (verder) kunnen aanpassen nu vrijwel alle bewoners gevaccineerd zijn. Welke maatregelen dit zijn en wat de aanpassingen betekenen, leest u in hieronder.

Het Warm Hart
Het Warm Hart is al een tijdje geopend voor bewoners. Vanaf donderdag 13 mei is er per bewoner ook 1 bezoeker welkom in Het Warm Hart. Natuurlijk blijft u ook welkom op het terras van Het Warm Hart. In verband met bron- en contactonderzoek zullen de contactgegevens genoteerd worden. Ook gelden in Het Warm Hart de volgende regels:

  • Draag een medisch mondkapje als u zich verplaatst in de ruimte.
  • Bewaar 1,5 meter afstand.
  • Ga met maximaal 2 personen aan een tafeltje zitten (bij personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar mogen er meer mensen aan een tafel plaatsnemen).

Activiteiten
Ook op het gebied van activiteiten is er vanaf donderdag 13 mei meer mogelijk:

  • Kleine groepsactiviteiten binnen: bewoners hoeven niet langer 1,5 meter afstand te houden bij bijvoorbeeld het biljarten en kaarten. Wel geldt er een maximum van 6 deelnemers en mogen er geen bezoekers deelnemen.
  • Kleine groepsactiviteiten buiten: bij kleine activiteiten in de buitenlucht zoals jeu de boules, mogen weer bezoekers aanwezig zijn. Wel dient 1,5 meter afstand te worden gehouden en het gezelschap uit maximaal 6 deelnemers te bestaan.
  • Grote groepsactiviteiten: bij grotere evenementen binnen én buiten (op onze terreinen) mogen 50 bewoners deelnemen in plaats van 30. Wel dient men 1,5 meter afstand te houden en zoveel mogelijk op de plaats te blijven zitten/staan.

Marktverkoop
De marktverkoop mag weer binnen plaatsvinden. Bewoners kunnen dus weer gezellig kleding, schoenen en planten kopen op locatie. We zorgen ervoor dat marktmedewerkers van tevoren secuur door de triage gaan, een mondkapje dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand bewaren.

Hospice Marianahof
In Hospice Marianahof willen we mensen in hun laatste levensfase helpen om hun leven zoveel mogelijk te leiden zoals zij dat wensen. Van groot belang daarbij zijn hun naasten. Daarom verruimen we vanaf donderdag 13 mei de bezoekersregeling in Hospice Marianahof:

  • De cliënt mag 1 vaste bezoeker meerdere keren per dag ontvangen.
  • Naast deze vaste bezoeker mag de cliënt dagelijks 4 andere bezoekers ontvangen.
  • Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijk aanwezig zijn.

Houd basisregels in acht
Samen met u juichen we alle versoepelingen toe. Langzaam maar zeker kunnen we weer genieten van grote en kleine dingen met elkaar en onze naasten. Wel is het belangrijk dat iedereen zich blijft houden aan de basisregels. Bewoners zijn bijna allemaal gevaccineerd, maar nog niet alle bezoekers en dierbaren. Juist voor hen moeten we nog even volhouden. Houd u daarom aan de basisregels buiten de woonruimte én bij bezoek dat niet gevaccineerd of niet zeer recent negatief getest is. 

Heeft u vragen?
Al uw vragen kunt u ons mailen via coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Belt u liever? Dan kun u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076 - 532 50 00. Zij helpen u graag verder.