Mail ons Bel ons

Update coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 20 april 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 20 april bracht het kabinet goed nieuws: de coronamaatregelen worden versoepeld vanaf 28 april. Bovendien hebben we met het corona crisisteam ook stilgestaan bij de vraag welke keuzes wij kunnen maken om meer te bewegen naar normaal. Wat dit betekent voor de maatregelen bij Avoord leest u hieronder.

Bezoek

Dankzij het vaccineren daalt het aantal nieuwe besmettingen op onze locaties sterk. Bovendien is bij besmetting het risico op ernstige klachten veel kleiner. Dit is goed nieuws. We hebben daarom al eerder meegedeeld dat bewoners 2 bezoekers per dag op de eigen kamer mogen ontvangen. Nu kunnen we een andere maatregel versoepelen: gevaccineerde bewoners hoeven in hun eigen kamer/appartement geen mondkapje meer te dragen of 1,5 meter afstand te houden als zij bezoek krijgen. De bezoekers moeten wel negatief getest of gevaccineerd zijn. Wij doen hierbij een beroep op de verantwoordelijkheid van de bewoners en die van hun naasten. In andere ruimtes, buiten de woonruimtes, gelden deze maatregelen wel nog. Bewoners die niet gevaccineerd zijn en bezoek ontvangen, dragen in hun kamer/appartement wel een mondkapje en houden 1,5 afstand van hun bezoek.

Terras en Winkel Het Warm Hart

Vanaf 28 april mogen de terrassen weer open. Vanaf dan zijn bewoners en hun naasten van harte welkom op het terras van Het Warm Hart, bijvoorbeeld voor een heerlijke kop koffie of een borrel. Het terras is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Aan een tafel mogen maximaal 2 personen zitten, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Dan mogen er meer mensen aan een tafel. Ook gaat vanaf 28 april het winkeltje bij Het Warm Hart open voor bewoners (van 10.00 uur tot 16.00 uur). Er kan 1 bezoeker tegelijk in het winkeltje.   

Koffie om mee te nemen

Vanaf 21 april kunnen bewoners en hun naasten heerlijke koffie kopen in Het Warm Hart om mee te nemen naar buiten of om mee te nemen naar de woonruimte van uw naaste.

Avondklok

De avondklok geldt tot en met 28 april 04.30 uur. Vanaf 28 april kan men ook na 22.00 uur weer naar buiten.

We zijn allemaal toe aan meer vrijheid, deze versoepelingen zijn dus zeer welkom. Zeker nu de meeste bewoners van Avoord zijn gevaccineerd. De versoepelingen zijn echter niet zonder risico. Veel bezoekers maar ook veel naasten van onze medewerkers zijn tenslotte nog niet gevaccineerd. Het naleven van de basisregels is hiermee nog belangrijker geworden. Wij roepen daarom nogmaals op: houd u, buiten de woonruimte van de bewoner én bij bezoek dat niet gevaccineerd of zeer recent negatief getest is, aan de basisregels. 

Heeft u vragen?

Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder.