Mail ons Bel ons

Regels Avoord m.b.t. verhoogde risicogebieden corona

Onze bewoners kunnen sinds 1 juli jl. weer bezoek ontvangen. Dat vinden wij uiteraard erg fijn! Wel blijft het zaak dat we alert zijn en blijven zodat we het coronavirus (COVID-19) buiten de deur houden. Dat doen we met elkaar door de juiste preventieve maatregelen in acht te nemen.

COVID-19 risicogebieden

De overheid hanteert een kleurcodesysteem om aan te geven in hoeverre een regio of land met het oog op COVID-19 veilig is om te bezoeken. Geel betekent dat vakantiereizen mogelijk zijn maar er blijven risico’s. Oranje houdt in dat vakantiereizen worden afgeraden. Deze gebieden hebben een verhoogde corona risico-index.

Op www.Nederlandwereldwijd.nl vindt u de actuele informatie over de risicogebieden. Op basis hiervan hanteert Avoord vanaf heden onderstaande regels:

 1. Woont u in een oranje gebied of heeft u veelvuldig contact met mensen die wonen/werken in een oranje gebied, dan gelden onderstaande randvoorwaarden wanneer u uw naaste bezoekt (mits u klachtenvrij bent) in een locatie van Avoord:
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht
 • Uw bezoek duurt maximaal 1,5 uur
 • U eet en drinkt niet tijdens uw bezoek
 • U neemt vanaf de hoofdingang de kortste route naar de woning van uw naaste en u bezoekt geen gezamenlijke ruimten. Dit geldt ook wanneer u weer vertrekt
 • U maakt geen gebruik van het bezoekerstoilet of het toilet van uw naaste
 • U heeft geen contact met anderen en/of zorgmedewerkers
 • Bezoek buiten is ook mogelijk maar bovenstaande geldt ook wanneer u uw naaste buiten ziet
 1. Bent u op vakantie geweest in een oranje gebied of bent u kort op bezoek geweest in een oranje gebied, bijvoorbeeld familiebezoek, dagbezoek aan een stad/gebied en/of één overnachting? Het kabinet en RIVM doen in dit geval het dringende beroep om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Avoord sluit zich hierbij aan. Voor noodzakelijke mantelzorg maken we een uitzondering (mits u geen klachten heeft). Dit gebeurt in overleg met de manager. U kunt hiervoor een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. Als u tijdens deze periode als noodzakelijk mantelzorger uw naaste bezoekt, dan verzoeken wij u dringend om genoemde randvoorwaarden onder punt 1 in acht te nemen.
   

Waar geldt het mondkapjesbeleid?

Is punt 1 op u van toepassing of bent u een noodzakelijk mantelzorger die op vakantie/bezoek is geweest in een oranje gebied (zie punt 2)? Dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. Het mondkapjesbeleid geldt voor alle ruimten in alle Avoord-locaties: alle algemene ruimten, ’t warm hart, bij een bezoek aan een woongroep of een bezoek aan uw naaste in een zorg- of huurappartement.

Wij vragen u om dit stoffen mondkapje zelf mee te nemen. Dit mondkapje moet op minstens 60 graden gewassen zijn. Wij adviseren de stoffen mondkapjes na gebruik in een apart tasje te doen. Zo komt het mondkapje niet in contact komt met uw andere spullen en daarmee voorkomt u mogelijke verspreiding van het coronavirus.
 

Klachten

Heeft u een of meer van onderstaande klachten, dan verzoeken wij u dringend om thuis te blijven en uw naaste niet te bezoeken totdat u 48 uur klachtenvrij bent:

 • (neus)verkoudheid
 • keelpijn
 • benauwdheid
 • koorts (38 graden of meer), grieperig gevoel

Herkent u deze klachten? De overheid en het RIVM doen aan iedereen de dringende oproep om dan zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een coronatest. Dit kan via het gratis landelijk nummer 0800-1202. Avoord sluit zich volledig aan bij dit advies.
 

Basisregels

Daarnaast wijzen wij u op de basisregels om verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen:

 • houd 1,5 meter afstand van anderen
 • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze direct weg na gebruik en was daarna uw handen
 • vermijd drukte
   

Veilig wonen en werken

Met deze regels wil Avoord een veilige woon- en werkomgeving maximaal bevorderen voor bewoners en hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Pas goed op uzelf en elkaar.

Heeft u vragen? Kijk voor meer informatie op www.avoord.nl/coronavirus of stuur een mail naar coronavirus@avoord.nl