Mail ons Bel ons

Reactie Avoord op persconferentie van 24 juni 2020

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaf tijdens de persconferentie van woensdag 24 juni jl. aan dat verpleeghuizen vanaf 1 juli 2020 weer ‘open’ mogen voor bezoek. Maar alleen als er voldaan wordt aan de volgende voorwaarden: het verpleeghuis is coronavrij, de veiligheid van bewoners, medewerkers én bezoekers kan voldoende worden geborgd en er moet voldoende personeel beschikbaar zijn.

Conny Helder, bestuurslid van ActiZ (branchevereniging van zorgorganisaties), gaf op woensdag 24 juni in Nieuwsuur aan dat openstelling uiteraard heel fijn is voor bewoners en naasten maar het coronavirus is zeker niet weg. Verpleeghuizen moeten zeer alert blijven. Bewoners van verpleeghuizen blijven uiterst kwetsbaar en een besmetting heeft grote gevolgen, voor bewoners, medewerkers en naasten.

Avoord sluit zich aan bij de verklaring van ActiZ. Momenteel werken we aan de invulling van de verdere versoepeling van de bezoekersregeling voor Avoord. Hierbij staat het welzijn van onze bewoners én de veiligheid van bewoners en medewerkers voorop.

Volgende week informeren we alle bewoners en naasten hoe en per wanneer Avoord de versoepeling vormgeeft.