Mail ons Bel ons

PERSBERICHT - ’t warm contact brengt familie en bewoners Avoord bij elkaar

ETTEN-LEUR & ZUNDERT – Na weken geen bezoek te kunnen ontvangen, wordt het voor de bewoners van Avoord vanaf vrijdag 1 mei 2020 weer mogelijk om hun naasten te ontmoeten. Niet digitaal maar in het echt, in de tent ’t warm contact.

’t warm contact

“Het is moeilijk voor onze bewoners en hun naasten” vertelt Carla Brander, waarnemend bestuurder van Avoord. “Iedereen kent de risico’s van het virus maar tegelijkertijd wordt het gemis van de naasten steeds groter. Bij Avoord zagen we dit en hebben we de koppen bij elkaar gestoken; wat kunnen we doen om het contact mogelijk te maken en toch geen risico’s te nemen? Het idee van de tent was geboren.”

De tent ’t warm contact staat tegen het gebouw aan. Bezoekers nemen plaats in de tent en kunnen via het gesloten raam hun naasten eindelijk weer in het echt ontmoeten. ’t warm contact heeft een huiselijke sfeer en is voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Laura Kallenberg, waarnemend bestuurder: “Knuffelen is helaas niet mogelijk want onze bewoners en hun naasten praten met elkaar door het gesloten raam. Hiervoor gebruiken we een audiosysteem. Alles om mogelijke besmetting te voorkomen. Maar ze kunnen elkaar zien in het echt, met elkaar praten en samen een kopje koffie- of theedrinken.”

Voor wie is ’t warm contact?

’t warm contact is voor alle bewoners van Avoord en hun naasten. Een uitzondering hierop zijn bewoners die positief getest zijn op het coronavirus of symptomen van het virus hebben en getest worden. Ook voor bewoners voor wie dit mentaal te zwaar is, raadt Avoord het gebruik van ’t warm contact af.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op alle locaties van Avoord zijn één of meerdere tenten tegen het gebouw geplaatst. Carla Brander: “We willen elke bewoner één keer per week de gelegenheid geven om zijn of haar naasten te ontmoeten. Per bezoek zijn dit maximaal twee naasten. Dit mogen elke week dezelfde personen zijn of anderen. Ze nemen plaats in ’t warm contact via de ‘bezoekersingang’. Een medewerker van Avoord haalt de bewoner op en nodigt hem of haar uit plaats te nemen aan de andere kant van het raam. De bewoner verlaat het gebouw dus niet. Daarna kan de bewoner met zijn of haar naasten maximaal 25 minuten praten.”

Inschrijven

Avoord werkt met een online inschrijfsysteem. Als iemand gebruik wil maken van ’t warm contact moet hij of zij zich digitaal aanmelden. Dit kan via www.avoord.nl/twarmcontact. Inschrijven voor het bezoek kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en de inschrijving sluit elke dag om 15.00 uur voor het bezoek van de dag erna. Problemen bij het online inschrijven of andere vragen? Dan kan men een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl.

Speciale dank

Onze speciale dank gaat uit naar de Vrienden van Avoord en Business Club Etten-Leur die dit initiatief mede mogelijk hebben gemaakt!