Mail ons Bel ons

Persbericht - De Nachtwacht komt naar Avoord!

ETTEN-LEUR - Avoord opent voor een week de deuren van het atrium in Kloostergaard voor een levensechte replica van 4 bij 5 meter van De Nachtwacht! Uitjes naar culturele instellingen zoals het Rijksmuseum zijn namelijk in deze periode voor veel ouderen niet mogelijk. Daarom brengt het Rijksmuseum in samenwerking met grondlegger Philips een levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland.


Kom De Nachtwacht bezichtigen 

De Nachtwacht is te bezichtigen van 4 tot en met 9 september. Wilt u een kijkje komen nemen? Dat kan maar aanmelden is verplicht. Onderaan dit bericht vindt u meer informatie over het aanmelden en de tijdsblokken. 

Avoord is een van de gelukkige ouderenzorgorganisaties die hiervoor is geselecteerd door het Rijksmuseum. Saskia van Opijnen, bestuurder: ”Ik ben dankbaar en ook trots dat dit mooie initiatief door het Rijksmuseum en Philips bij Avoord mogelijk wordt gemaakt. Het is een unieke kans voor onze bewoners, bewoners in de wijk, naasten, vrijwilligers, medewerkers en andere kunstliefhebbers om dit meesterwerk in ‘levende lijve’ te bewonderen.”

Het wereldberoemde meesterwerk De Nachtwacht van Rembrandt herbergt vele ‘geheimen’ en mooie symboliek. En zelfs een beetje humor. Rembrandt was uniek in zijn tijd en trok zijn eigen plan. Hij beheerste de kunst van zichzelf blijven.

“Dat is precies wat Avoord verbindt met Rembrandt; Avoord wil al haar bewoners zo lang mogelijk ondersteunen in de kunst van zichzelf blijven, door zelfregie, respect en samen leven,” aldus Saskia van Opijnen.

Naast De Nachtwacht zijn er replica’s van een aantal andere Rembrandt topstukken op ware grootte te bewonderen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Avoord.

Expositie dagbesteding Vermaeck en Buitenhuis

Ook is er een kleine expositie te zien van schilderijen die gemaakt zijn door deelnemers van de dagbesteding het Vermaeck en het Buitenhuis van Avoord. Uiteraard zijn zij hierbij geïnspireerd door Rembrandt. Bovendien geeft een kunstexpert op een aantal momenten gedurende deze ‘Week van de Nachtwacht’ een presentatie over de Nachtwacht voor bewoners en naasten.

Uiteraard neemt Avoord bij dit evenement de preventieve maatregelen tegen corona in acht. Daarom wordt gewerkt met tijdsblokken. Zo worden de groepen niet te groot en kan iedereen in alle rust en ruimte de bijzondere Nachtwacht-expositie bewonderen.

Aanmelden verplicht

Bewoners, bewoners uit de wijk, naasten, medewerkers, vrijwilligers en andere kunstliefhebbers die De Nachtwacht-expositie willen bekijken, melden zich verplicht aan voor een van de volgende tijdsblokken:

  • 9.00-10.30 uur
  • 11.00-12.30 uur
  • 13.00-14.30 uur
  • 15.00-16.30 uur

Dit kan via nachtwacht@avoord.nl of bel 076-532 60 20. Graag ontvangen wij bij uw aanmelding ook uw telefoonnummer. Bezichtigen is mogelijk van 4 tot en met 9 september.

Samen houden we corona onder controle

Heeft u een of meer van onderstaande klachten:

  • (neus)verkoudheid
  • keelpijn
  • benauwdheid
  • koorts (38 graden of meer), grieperig gevoel

Dan verzoeken wij u dringend om thuis te blijven en de expositie niet te bezoeken totdat u 48 uur klachtenvrij bent.

Graag verwijzen wij u hierbij ook naar de regels voor een bezoek aan onze locatie in het kader van corona preventie. Klik hier voor uitgebreide informatie met betrekking tot de oranje gebieden en het eventueel dragen van een mondkapje.