Mail ons Bel ons

PERSBERICHT: Avoord in top 10 ZorgkaartNederland

3 december 2019

De landelijke top 10 2019 is tot stand gekomen door een inventarisatie van de waarderingen, afgegeven door cliënten. Op een zestal vragen wordt op ZorgkaartNederland.nl een cijfer gegeven. Bijvoorbeeld op het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de cliënt. Ook wordt gevraagd of hij of zij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Aan de hand van alle waarderingen is bepaald welke zorginstellingen er in 2019 het best gewaardeerd worden. Avoord komt uitstekend uit de bus met een top 10 notering voor de hoogst gewaardeerde zorginstellingen in de categorie verpleeghuizen.

Martin den Hartog, bestuurder van Avoord, is trots. “Deze waardering komt rechtstreeks bij onze cliënten vandaan. Als dan ook nog blijkt dat we zulke hoge cijfers behalen, dan ben ik trots op onze medewerkers en vrijwilligers. Zij maken het waar wat de cliënt belangrijk vindt: de cliënt op de meest respectvolle manier verzorgen door hun manier van leven centraal te stellen. We proberen daarin hun eigen regie zo veel als mogelijk te behouden. En dat wordt kennelijk door cliënten en hun naasten gezien en gewaardeerd.”

Wat vindt ú belangrijk?

Avoord hanteert de centrale vraag: Wat vindt ú belangrijk? Deze zin is leidraad in alle werkzaamheden. Zorg bij Avoord begint bij waar de cliënt vandaan komt. Er wordt gevraagd wat de cliënt belangrijk vindt in de zorg en ondersteuning die hij of zij ontvangt. Het maximaliseren van het zelfrespect van de cliënt is belangrijk ook als door ouderdom, ziekte of gebrek mensen in een afhankelijke positie komen. Samen met de cliënt en mantelzorgers stemmen wij af wat men zelf kan en waar de zorgvraag begint. Cliënten blijven zo lang als mogelijk in hun eigen huis wonen. Het team thuiszorgmedewerkers vult aan wat nodig is. Wanneer het niet meer mogelijk is om thuis te blijven wonen dan voorziet Avoord in diverse passende woonvormen, in een eigen zorgappartement of in een woongroep. Avoord heeft deze woonvormen op diverse locaties in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Steeds wordt in overleg de afweging gemaakt wat het beste past bij de levensfase van de cliënt. Avoord is ervan overtuigd dat het samenspel tussen de diverse teams bijdraagt aan de hoge waardering. Martin den Hartog hierover: “Er is een zeker DNA te herkennen in onze medewerkers. Ze hebben een open, betrokken houding naar elkaar toe, zijn kundig met een dienstverlenende instelling en ze zetten graag een extra stap om het welzijn van de cliënt te maximaliseren. Een glimlach op het gezicht, daar doen onze medewerkers het voor, elke dag weer. We staan bekend als een warme organisatie; het zijn de medewerkers die de warmte geven.” Om daaraan tot besluit toe te voegen: “De doelgroep ouderen groeit. We hebben daarom meer medewerkers voor onze zorg nodig. Ik nodig graag nieuwe collega’s uit die zich in dit DNA herkennen en met toewijding zorg willen verlenen aan één van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving.”

ZorgkaartNederland is dé ervaringssite van Nederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en bestaat nu 10 jaar. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 750.000 waarderingen online. In de middag op 3 december organiseert ZorgkaartNederland een symposium waarin het gebruiken en inzetten van waarderingen centraal staan.