Mail ons Bel ons

Overheid stelt vergaande lockdown in

Het aantal besmettingen neemt landelijk toe, daarom heeft premier Rutte maandagavond 14 december jl. een toespraak gehouden. Om het coronavirus in te dammen, gaat Nederland in een vergaande lockdown. Op deze manier wordt het aantal contacten zoveel mogelijk beperkt. Gelukkig blijft bezoek aan onze locaties wel mogelijk maar met minder mensen tegelijk. De maatregelen gelden vanaf heden tot en met zeker 19 januari 2021.

Wat betekent dit voor bewoners en bezoek?

  • Voor de bewoners van de woongroepen en Tijdelijk Verblijf is er geen wijziging in het aantal bezoekers: dit blijft twee bezoekers tegelijk tijdens één bezoekmoment per dag.
  • Voor bewoners van de appartementen en cliënten van hospice Marianahof geldt dat zij vanaf nu maximaal twee bezoekers tegelijk mogen ontvangen tijdens één bezoekmoment per dag. Op 24, 25 en 26 december 2020 mogen deze bewoners wel drie bezoekers ontvangen, ook tijdens één bezoekmoment per dag.
  • Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers vallen niet onder het maximumaantal bezoekers.

Kapper, pedicure en groepsgrootte buiten

De kappers in onze gebouwen zijn helaas vanaf 15 december 2020 gesloten. Als een bewoner gebruik wil maken van een pedicure dan is dat mogelijk in geval van een medische noodzaak. Wanneer een bewoner naar buiten gaat, dan kan dit in een groepje van maximaal twee personen.

Daarnaast verwijzen wij iedereen graag naar onze oproep om in het belang van de gezondheid van iedereen, de feestdagen te vieren binnen de mogelijkheden van het appartement/kamer van de bewoner en niet elders de feestdagen door te brengen.

Deze vergaande lockdown vraagt van ons allemaal veerkracht. Laten we alstublieft de moed erin houden en ondanks de beperkingen, er gezellige en veilige dagen van maken. Zorg goed voor uzelf en elkaar.

Heeft u vragen?
Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder. Ook vindt u op www.avoord.nl/coronavirus actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.