Mail ons Bel ons

Overhandiging prachtig muziekkussen aan woongroepen De Willaert

Op woensdag 26 februari heeft René Backx een prachtig muziekkussen aan bewoners van de woongroepen van De Willaert overhandigd. Het KozieMe-kussen is een speciaal zacht muziekkussen voor mensen met Alzheimer en dementie. René heeft de Vierdaagse in Nijmegen gelopen en zo geld opgehaald voor de aanschaf van een KozieMe-kussen. Het was zo succesvol dat hij zelfs drie kussens kon aanschaffen; twee bestemd voor verzorgingstehuizen in Amstelveen en de andere voor De Willaert in Zundert.

Rustgevend effect

“Het mooie van het kussen is dat wanneer een cliënt het aait, hij of zij bijvoorbeeld het geluid van de zee, muziek of zelfs geluidsopnamen van dierbaren hoort. In principe is alles mogelijk. Het heeft een rustgevend effect op cliënten met dementie en Alzheimer en ze beleven er veel plezier aan.”

Op de vraag waarom hij er juist voor gekozen heeft een kussen aan de woongroepen in De Willaert te geven, antwoordt Rene: ”Mijn opa had ook Alzheimer en verbleef hier in De Willaert. Ik heb van dichtbij meegemaakt en gezien dat aandacht, geborgenheid en ‘dingen van vroeger’ een positieve invloed hebben op het welbevinden van mensen met Alzheimer en dementie. Het gebruik van dit muziekkussen helpt hierbij. Ik ben blij dat ik hier op deze manier een bijdrage aan kan leveren.”

Gini ten Brinke, manager zorg bij De Willaert: “Het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse is niet niets! We zijn René dan ook erg dankbaar dat hij dit mooie kussen aan de bewoners van onze woongroepen schenkt.”