Mail ons Bel ons

Officiële ingebruikname Fietslabyrint

Donderdag 1 november vindt de officiële ingebruikname plaats van het Fietslabyrint dat Avoord op locatie De Willaert heeft mogen ontvangen. Het Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen binnenshuis interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. 

Naast fietsroutes in Nederland, bijvoorbeeld door het Mastbos, kan er op het Fietslabyrint door andere grote steden in Europa worden gefietst. Er kan zelfs gewaterfietst worden op onder andere de grachten van Amsterdam. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond is aangesloten op een bewegingstrainer. Een mooie manier van bewegen, ook als het buiten te koud is of regent. 

Op dit moment staat de fiets bij de woongroepen en deze heeft ook al een kleine week in ’t warm hart gestaan. “We willen graag dat iedereen zoveel mogelijk gebruik gaat en kan maken van de fiets, daarom rouleert de fiets, die gemakkelijk verplaatsbaar is, binnen De Willaert” vertelt Gini ten Brinke, manager langdurige zorg. “Het Fietslabyrint mag gratis gebruikt worden.”

De komst van het Fietslabyrint is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van QNP ICT & Telecomprofessionals en Vrienden van Avoord. Gini: “Naast dat we donderdag 1 november het Fietslabyrint feestelijk in gebruik nemen onder het genot van een drankje en een hapje bedanken we ook de sponsoren.”