Mail ons Bel ons

Nieuwsbericht 7 oktober 2020 (Coronavirus)

Helaas opnieuw vervelend nieuws: vier bewoners van de woongroepen in Het Anbarg zijn positief getest op het coronavirus. Zij maken het naar omstandigheden goed. De bewoners wonen in woongroepen die reeds in quarantaine verblijven. We wensen de bewoners en hun naasten veel sterkte en kracht toe.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws: De andere bewoners van de betreffende woongroepen die preventief zijn getest op het coronavirus hebben gelukkig een negatieve testuitslag. Daarnaast zijn drie andere bewoners van woongroepen in Het Anbarg negatief getest.

Waarom preventief testen

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan testen we in sommige gevallen preventief. Dit doen we bijvoorbeeld als een bewoner van een woongroep positief is getest en uit bron- en contactonderzoek blijkt dat deze bewoner intensief contact heeft gehad met andere bewoners. Ook kunnen sommige cliënten minder goed aangeven dat zij last hebben van symptomen behorende bij het coronavirus. Door preventief te testen hebben we sneller zicht op besmettingen zodat we bewoners de juiste zorg kunnen geven en verdere verspreiding kunnen voorkomen.