Mail ons Bel ons

Nieuwe namen voor de dagopvang van Avoord

Vandaag onthulde Avoord de nieuwe namen van de dagopvanglocaties in Zundert, Etten-Leur en Rijsbergen. “De nieuwe namen sluiten aan bij de veranderingen die bij de dagopvang hebben plaatsgevonden. Meer maatwerk en keuzevrijheid.” vertelt Ingrid van Aalst, projectleider dagbesteding van Avoord. “De nieuwe namen zijn gekozen door de medewerkers en cliënten van de verschillende locaties.” Een feestelijk moment!

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw interieur: in de loop van dit jaar krijgt de dagopvang een vernieuwd uiterlijk met nieuwe meubelen. Nieuwe tv’s met internet zijn er al, dankzij de Vrienden van Avoord en de Lodewijkstichting. Ingrid: “We zijn heel blij met de nieuwe tv’s. Nu kunnen we muziek luisteren via YouTube of de Tour de France volgen. Natuurlijk bepalen de cliënten wat er gekeken wordt.”

Bij de dagopvang van Avoord is er dit jaar een en ander veranderd. Voorheen zaten verschillende cliëntengroepen bij elkaar. Nu heeft elke locatie een eigen cliëntgroep zodat díé activiteiten geboden kunnen worden die relevant zijn voor de doelgroep. Een individueel programma zorgt dat de cliënt de benodigde en gewenste dagbesteding krijgt, om op deze manier zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een greep uit de mogelijkheden: geheugenspellen, beweegactiviteiten, gezelschapsspellen, georganiseerde uitstapjes, creatieve activiteiten en muziek activiteiten. De dagopvang biedt volop mogelijkheden om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.

De nieuwe namen van de dagopvanglocaties:

Het Anbarg de Ontmoeting

Het Anbargde Koer

Het Anbargde Stroming

Kloostergaard   de Passage

Kloostergaard de Molen

Rijserf de Werft

De Willaert de Wester

De Willaertde Wiek