Mail ons Bel ons

Medewerker hospice Marianahof positief getest op coronavirus (COVID-19)

Helaas is een medewerker van hospice Marianahof op vrijdag 20 maart positief getest op het coronavirus COVID-19. De laatste werkdag van deze medewerker was donderdag 5 maart.

Er zijn direct maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. De medewerker zit in thuisisolatie. De thuisisolatie duurt tot de medewerker minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is. Uit voorzorg worden alle medewerkers en vrijwilligers van hospice Marianahof die ziekteverschijnselen vertonen, ook met lichte klachten, thuis gehouden.

We doen onze uiterste best om de kwaliteit van zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. We zijn derhalve genoodzaakt voor hospice Marianahof een beperking in het aantal bezoekers in te voeren. Vanaf heden mag de cliënt twee bezoekers per dag ontvangen, mits zij géén van onderstaande klachten vertonen:

  • koorts (boven de 38 graden), griepachtige verschijnselen
  • luchtwegklachten zoals (neus)verkoudheid, hoesten, kortademigheid of longontsteking

Hebben de naasten wel een of meer van bovenstaande klachten dan mogen zij de cliënt helaas niet bezoeken. Ook wanneer de naasten in contact zijn geweest met een persoon die positief getest is op het coronavirus, dan mogen zij de cliënt niet bezoeken.

Tevens verzoeken wij de cliënten en hun naasten het bezoek zoveel mogelijk op de kamer van de cliënt te laten plaatsvinden.

Deze maatregelen blijven voorlopig van kracht. Wij informeren u zo spoedig mogelijk wanneer dit verandert.

Vragen

U kunt tussen 8.00 uur en 20.00 uur contact opnemen met ons coronavirus informatienummer: 076-532 60 60. Of stuur een mail naar coronavirus@avoord.nl. Ook vindt u op www.avoord.nl/coronavirus actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.