Mail ons Bel ons

Hogere lonen? Ja graag, maar dan wel voor iedereen!

Thuiszorgorganisatie Buurtzorg zet al hun zorgmedewerkers in een hogere salarisschaal. Wij vinden dat álle zorgmedewerkers een goed salaris moeten verdienen, niet alleen in de zorg thuis maar allen die zorg en ondersteuning bieden. Iedereen die een rol heeft in het bieden van liefdevolle professionele zorg heeft recht op een passend salaris. Maar niet in ruil voor een nóg hogere werkdruk.

Natuurlijk zouden wij onze zorgmedewerkers ook een hoger loon willen bieden. Maar niet door hen hier nog harder voor te laten werken. En ook niet door keuzes te maken in de zorgverlening waar onze cliënten de dupe van worden en/of andere zorgorganisaties voor moeten opdraaien.

Wat doen wij dan wel?
Hogere lonen zijn nodig, maar zonder extra financiering voor veel zorgorganisaties onbetaalbaar. Daarom werken wij samen met andere zorgorganisaties. En ondersteunen we de landelijke lobby voor meer financiering om zo de salarissen van zorgmedewerkers te verbeteren. Niet door met elkaar te concurreren op salaris, maar juist door ons hier samen hard voor te maken.

Daar gaan we samen mee door totdat ons doel is bereikt: een beter salaris voor zorgverleners!


Saskia van Opijnen, bestuurder