Mail ons Bel ons

Grand Café Het Warm Hart redt 162 maaltijden van de prullenbak

ETTEN-LEUR – Begin februari is Grand Café Het Warm Hart in Het Anbarg een pilot gestart in samenwerking met Too Good To Go. “We gaan de strijd aan tegen voedselverspilling door overgebleven voedsel te verkopen aan consumenten via een app,” vertelt Jeroen Kamp, bedrijfsleider Horeca bij Avoord.

Jeroen Kamp: “In Het Warm Hart geven we onze bewoners dagelijks keuze uit twee menu’s. Wij weten van te voren dus niet precies wat zij willen eten. Dit is fijn voor onze bewoners maar betekent ook dat we altijd iets ruimer inkopen dan wat we in werkelijkheid nodig hebben.” Aan het einde van de dag wordt het overgebleven voedsel vaak weggegooid. “Zonde en niet nodig” zo zeggen de medewerkers van Het Warm Hart locatie Het Anbarg. Zij zochten een gepaste oplossing en vonden die bij Too Good To Go.

Too Good To Go zet zich in tegen voedselverspilling door ondernemingen te helpen bij de verkoop van overgebleven voedsel via een app. Jeroen Kamp vertelt: “In hun handige app geven wij dagelijks op een bepaald tijdstip aan hoeveel maaltijden we over hebben. De maaltijden gaan voor een zacht prijsje over de toonbank. Voor de consument die via de app bestelt is het elke dag weer een verrassing wat hij of zij krijgt. Inmiddels hebben we dankzij deze app al 162 maaltijden kunnen redden van de prullenbak. Dat komt neer op een besparing van 405 kilogram CO2.” Door het succes bij Het Anbarg, is locatie De Willaert ook van start gegaan met het gebruik van de Too Good To Go app.

Jeroen: “De app is heel gebruiksvriendelijk en iedereen kan zich aanmelden. Heb je een dag geen zin om te koken of wil je een bijdrage leveren aan minder afval? Kijk dan ook eens in de App Too Good To Go. Wij, maar ook andere ondernemers in de buurt bieden regelmatig lekkere maaltijden aan. De app is te downloaden in de Google Play Store en in de App Store. Samen gaan we voedselverspilling tegen.”

In verband met de coronamaatregelen, worden de maaltijden bij een ophaalpunt bij de ingang van  het gebouw opgehaald.