Mail ons Bel ons

Ergotherapeut Ina Gommers van Avoord krijgt hulpmiddelen van Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation

De Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation delen ieder jaar 50 koffers uit vol handige hulpmaterialen aan ergotherapeuten. Ook ergotherapeute Ina Gommers van Avoord heeft een koffer in ontvangst mogen nemen van de firma Vegro. Hiermee kan zij patiënten met hersenletsel nog beter helpen bij de gevolgen van bijvoorbeeld een beroerte of een valpartij.

Zorg op maat
De cliënten van de ergotherapeut krijgen met de inhoud van deze koffer zorg op maat aangereikt. De handige hulpstukken of verpleegartikelen uit de koffer maken het makkelijker om te oefenen en te herstellen. Ze helpen bij simpele handelingen zoals eten en aankleden.

Aandacht voor onzichtbare gevolgen bij hersenletsel
Als iemand een ongeluk heeft gehad of een beroerte gaat alle aandacht eerst uit naar lichamelijk herstel. Vaak zijn er ook minder zichtbare gevolgen. Dat gaat bijvoorbeeld om veranderingen in het denken, in emoties en gedrag. Echter ook geheugen- en concentratieproblemen of overprikkeling. Dat raakt niet alleen de patiënt maar ook de naaste familie.

Een ergotherapeut speelt een belangrijke rol bij het herstel. Bij lichamelijke problemen, en bij het (h)erkennen van deze minder zichtbare veranderingen, die vaak grote gevolgen hebben in het dagelijks handelen. Vaak zijn het de meest ingrijpende en de moeilijkste veranderingen. Het vraagt van patiënt en naasten een enorme inspanning om met deze nieuwe situatie om te leren gaan.

De koffer voor ergotherapeute Ina Gommers bevat daarom ook veel informatie over deze onzichtbare gevolgen. Zo kan Ina Gommers haar cliënten ook met deze problemen nog beter ondersteunen.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over behandeling ergotherapie vanuit Avoord bij Niet Aangeboren Hersenletsel.
Neem hiervoor contact op met de secretaresse van de Behandel- en Advies dienst: 076 532 58 59.

Klik hier voor meer informatie over de gevolgen van een hersenaandoening.