Mail ons Bel ons

Dierenweide bij Franciscushof gaat verhuizen

De dierenweide bij locatie Franciscushof gaat verhuizen naar een andere plek op het terrein van Avoord. Het terrein van de dierenweide bij Franciscushof, grenzend aan hospice Marianahof, is namelijk verkocht.

Dit terrein was het eigendom van de Zusters Franciscanessen van Etten en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Aangezien dit zou betekenen dat de dierenweide zou moeten verdwijnen, heeft Avoord besloten om de dierenweide in aangepaste vorm over te nemen.

Carla Brander, directeur Bedrijfsvoering: “De dierenweide is zeer geliefd is bij de bewoners van Kloostergaard, Franciscushof en cliënten van het hospice. Ook heeft de weide een belangrijke rol in de buurt want er komen dagelijks kinderen met hun ouders naar de dierenweide om de geitjes te voeren. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken wat er mogelijk was. Er bleek nog een geschikte plek voor de dieren te zijn vlakbij het Centraal Kantoor van Avoord, een klein stukje verderop van de huidige plek. We zijn heel blij dat we op deze manier de dierenweide een mooi nieuw plekje kunnen geven op het terrein van Avoord.”

De dierenweide wordt momenteel verhuisd naar de nieuwe plek. Aangezien deze nieuwe weide iets kleiner is dan de huidige weide, gaan alleen de geiten en de kippen mee naar de nieuwe plek. Voor de overige dieren is een andere goede bestemming gevonden.