Mail ons Bel ons

Coronavirus – extra maatregelen n.a.v. persconferentie

Woensdag 20 januari jl. heeft het kabinet aangekondigd dat er extra coronamaatregelen genomen worden. Reden voor de extra maatregelen zijn de besmettingscijfers in combinatie met de dreiging van de nieuwe virusvarianten. De maatregelen gelden in ieder geval t/m 9 februari.  

De volgende corona-maatregelen gaan per direct in:  

  • Voor alle bewoners geldt dat zij maximaal één bezoeker, één keer per dag mogen ontvangen. Daar mag één kind van 12 jaar of jonger bij zijn, mits deze een mondkapje draagt en 1,5 meter afstand houdt. Indien het bezoek van het kind niet noodzakelijk is adviseren wij u om hiervan af te zien omdat ook kinderen een rol hebben in de verspreiding van het coronavirus. 

Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers mogen vaker langskomen om hun mantelzorgtaken te verrichten. De bezoeker en de mantelzorger kunnen niet tegelijk aanwezig zijn.

  • Ga niet naar het buitenland. Immers, elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Daarom geldt bij Avoord: toch in het buitenland geweest? Dan is bezoek aan Avoord en onze cliënten twee weken niet mogelijk.

Op donderdag 21 januari is in de Tweede Kamer over een avondklok gedebatteerd. Uitkomst van dit debat is het invoeren van een avondklok per 23 januari. Dit betekent dat:

  • u tussen 21.00 en 4.30 uur niet zonder geldige reden én zonder een door uzelf ingevulde en ondertekende verklaring niet buiten mag zijn.
  • tussen 21.00 en 4.30 uur bezoek niet mogelijk is. Een uitzondering wordt gemaakt voor vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers.

Deze extra regels zijn in aanvulling op de reeds bekende maatregelen. Hiermee sluiten wij aan bij de landelijke maatregelen en dragen wij hopelijk bij aan het beteugelen van de pandemie. Ongetwijfeld hoopt u net zo hard als wij dat deze stappen voldoende zijn en dat we in combinatie met de start van het vaccineren langzaam maar zeker de goede kant op bewegen. We wensen u en uw naasten de komende tijd veel sterkte toe. Zorg goed voor uzelf en elkaar.

Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar coronavirus@avoord.nl. Liever bellen? Dat kan naar 076-532 5000. De Avoord Infobalie is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 u en 17.00 u. Zij helpen u graag verder.