Mail ons Bel ons

Centrum voor Wonen

Onder de naam Centrum voor Wonen hebben Avoord, Rabobank West-Brabant Noord en DomaVita/KoningsWonen op woensdag 18 juli een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het Centrum voor Wonen aan het Vincent van Goghplein 37 in Etten-Leur, opent op maandag 1 oktober 2018 haar deuren.

Voor wie en waarom

Woningeigenaren of huurders kunnen hier terecht voor informatie op het gebied van wonen, zorg en financiën: geheel gratis en vrijblijvend. Centrum voor Wonen geeft informatie en advies over een groot aantal onderwerpen waar met name 55 plussers mee te maken krijgen, zoals: 

De kinderen gaan het huis uit. Wat nu?

Mijn partner is overleden; kan ik hier blijven wonen? 

Ik wil in mijn eigen huis blijven wonen als ik ouder word. Welke aanpassingen kan ik doorvoeren in mijn woning en kan ik dat betalen ?

Ik heb een zorgvraag, hoe kan ik die het beste invullen?

Veilig en comfortabel wonen

In het Centrum voor Wonen maken klanten kennis met de (technologische) mogelijkheden die het zelfstandig, veilig en comfortabel wonen mogelijk maken. Zoals een deurcamera, slimme sloten, het automatisch openen en sluiten van gordijnen of een verlichtingsplan. Centrum voor Wonen geeft advies over welke aanpassingen mogelijk zijn en hoe deze gefinancierd kunnen worden.

Inzicht in zorgeloos wonen

Naast aanpassingen in de woning kan een klant terecht met concrete vragen over het regelen van zorg in de eigen woonomgeving en financiële zaken. Door experts van de aangesloten partijen worden klanten geadviseerd over bijvoorbeeld woningfinanciering of vermogenszaken; gewenste (toekomstige) zorg of levensloopbestendig maken van uw woning of een eventuele verhuiswens naar een meer geschikte of comfortabelere woning. Met één integraal gratis advies krijgt de klant zo inzicht in de (on)mogelijkheden. Het Centrum voor Wonen opent op 1 oktober 2018 haar deuren. Openingstijden worden nader bekend gemaakt.