Mail ons Bel ons

BeleefTV nog breder inzetbaar dankzij Rotaryclub Halderberge Seppe

Een kijkje in het museum Huis van Alijn in Gent, maar dan via de BeleefTV. Dat is wat er vanaf afgelopen vrijdag 12 april mogelijk is op de BeleefTV in Rijserf. De aanschaf van dit speciale software pakket is mogelijk gemaakt door Rotaryclub Halderberge Seppe. Avoord nam samen met bewoners de donatie van €1.086 en het software pakket officieel in ontvangt.

Museum Huis van Alijn in Gent is hét museum op het gebied van reminiscentie. De collectie van het museum belicht het dagelijkse leven in de 20e eeuw. Het legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Met dit softwarepakket kunnen alle bewoners van Rijserf van die gehele collectie genieten.

Miranda Broos, dagbestedingsmedewerker, vertelt: We kunnen dit op allerlei verschillende manieren inzetten. We kunnen met cliënten een kijkje nemen binnen de muren van het museum en met andere cliënten kunnen we bijvoorbeeld herinneringen ophalen van gewoontes en gebruiken. Deze uitbreiding zorgt er voor dat we de BeleefTV nóg breder kunnen inzetten”.

De BeleefTV is een interactief en veelzijdig product dat is ontwikkeld ter activering en stimulatie van ouderen met dementie.