Mail ons Bel ons

Avoord stopt per 1 januari 2020 met vraagwinkel en partnership met Centrum voor Wonen

Avoord beschikt als zorgorganisatie voor ouderen over twee locaties waar bezoekers langs kunnen komen voor zorgvragen: de vraagwinkel in Zundert en het Centrum voor Wonen in Etten-Leur. De vraagwinkel is onderdeel van Avoord en gestart in april 2018. Het Centrum voor Wonen is geopend op 1 oktober 2018 en Avoord is één van de partners.

Avoord heeft destijds deze initiatieven in het leven geroepen omdat wij verwachtten dat dat deze een belangrijke bijdrage zouden leveren aan onze kernwaarden: zelfregie, samen leven en respect.

Het doel van de vraagwinkel en Centrum voor Wonen was tweeledig: ten eerste zorgen voor bewustwording bij ouderen om hen bewust te maken van het gegeven dat het belangrijk is om zelf op tijd stappen te ondernemen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Ten tweede om extern proactief de verbinding met ouderen op te zoeken, om zo te horen wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden in de zorg.

We hebben helaas moeten concluderen dat de vraagwinkel en ons partnership in Centrum voor Wonen, niet de juiste initiatieven zijn om deze doelen te realiseren. Daarom hebben we na een zorgvuldige evaluatie besloten dat we per 1 januari 2021 stoppen met zowel de vraagwinkel in Zundert als ons partnership met Centrum voor Wonen in Etten-Leur.

Avoord ontwikkelt hiervoor een nieuw concept dat beter past bij de uitdagingen die ouderen hebben bij langer zelfstandig wonen met behoud van een goede kwaliteit van leven.

Heeft u zorgvragen?

Dan kunt u uiteraard altijd terecht bij het Cliënten Service Bureau van Avoord. De relatiebeheerders van het Cliënten Service Bureau helpen u graag verder. U kunt hen bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur via 0800 – 220 0 220 (gratis).