Mail ons Bel ons

Avoord start met vaccineren bewoners

We hebben er lang op moeten wachten maar het moment is eindelijk daar: onze bewoners waarbij de specialist ouderengeneeskunde verantwoordelijk is voor de medische zorg worden gevaccineerd tegen het coronavirus” vertelt Saskia van Opijnen, bestuurder van Avoord. Het wachten was op de beschikbaarheid van het BioTech/Pfizer vaccin. “Vanaf maandag 25 januari starten we met vaccineren.”

Alle bewoners die langdurige zorg ontvangen van Avoord waarbij de specialist ouderengeneeskunde verantwoordelijk is voor de medische zorg komen in aanmerking voor deze vaccinatie. Saskia: “Zij hebben allemaal een uitnodiging en een toestemmingsformulier voor de vaccinatie ontvangen. Bij bewoners die zelf niet of minder in staat zijn om een keuze te maken betrekken we actief hun naasten. Het vaccineren doen we met vaccinatieteams. Zij zorgen ervoor dat alle bewoners zo snel mogelijk hun vaccinatie krijgen. Drie weken later volgt dan de tweede prik.” Bewoners waarbij de huisarts verantwoordelijk is voor de medische zorg ontvangen de vaccinatie via de huisarts.

Het vaccineren van bewoners volgt nadat de eerste zorgmedewerkers al gevaccineerd zijn. Saskia: “Wij zijn heel blij dat de eerste medewerkers van Avoord hun vaccin hebben gehad: het kan ons niet snel genoeg gaan. Vanwege de vaccinatiestrategie van de overheid kunnen helaas nog niet al onze medewerkers gevaccineerd worden. We begrijpen dat het lastig is om keuzes te maken wie er als eerste aan de beurt is maar hopen natuurlijk dat er op korte termijn vaccins beschikbaar zijn voor alle medewerkers van Avoord.”