Mail ons Bel ons

Avoord reikt nieuw wensenboek uit aan Vrienden van Avoord en Vrienden van hospice Marianahof

Praten over sterven is niet makkelijk. Toch kan het zinvol zijn hierover in gesprek te gaan; voor het uitwisselen van ideeën en gevoelens, maar ook om gedachten te ordenen. Om cliënten en naasten hierbij te ondersteunen, heeft Avoord een wensenboek ontwikkeld. De nieuwe versie van dit wensenboek is dinsdag 31 augustus overhandigd aan de Vrienden van Avoord en de Vrienden van Hospice Marianahof, die dit boek samen mede mogelijk hebben gemaakt.

Avoord heeft al langere tijd een wensenboek voor cliënten van hospice Marianahof. Dat zorgde voor goede, waardevolle ervaringen, zowel bij cliënten en hun naasten als bij medewerkers. Saskia van Opijnen, bestuurder van Avoord vertelt: “Juist die positieve goede ervaringen hebben ons aan het denken gezet. Palliatieve zorg is namelijk niet alleen belangrijk in het hospice, maar binnen heel Avoord. Het wensenboek is een prachtig middel om in je laatste levensfase je eigen gevoelens en die van de mensen om je heen bespreekbaar te maken. De locatie waar je woont is daarbij onbelangrijk. Daarom hebben we het wensenboek aangepast zodat het in heel onze organisatie ingezet kan worden.” Heleen van Rijnbach, namens Vrienden van Avoord sluit zich hierbij aan: “Wij vinden het belangrijk dat alle mensen bij leven zelf kunnen aangeven wat voor hun belangrijk is”.

Het nieuwe wensenboek is gisteren uitgereikt aan Heleen van Rijnbach, voorzitter van de Vrienden van Avoord, en José Seegers, voorzitter van de Vrienden van Hospice Marianahof. Dankzij hun steun en gulle giften kan Avoord het wensenboek blijven verspreiden.